Ofertele celor 13 consortii participante in cadrul procedurii de achizitie publica privind realizarea unui brand turistic de tara vor fi deschise, pe 5 mai, la ora 12.00, pentru a se verifica daca au toate documentele obligatorii, a declarat pentru HotNews.ro, Luminita Kohalmi, consilier al ministrului turismului, Elena Udrea. "Vom verifica daca au depus documentele de natura juridica, precum cele privind bilantul firmelor", a precizat Kohalmi. Imediat dupa verificarea documentelor, vor fi anuntate numele firmelor.

Kohalmi sustine ca firmele nu au depus inca ofertele financiare, acest lucru urmand sa fie facut intr-o etapa viitoare. Un numar de 13 consortii au depus oferte pentru realizarea viitorului brand turistic al Romaniei. Este vorba de asocieri in componenta carora intra mari companii externe si interne cu expertiza în crearea de branduri de tara.

Termenul limita de depunere a ofertelor a fost 4 mai, ora 12:00.

Suma alocata de Ministerul Turismului pentru achizitia serviciilor de realizare a brandului turistic de tara provine din fonduri structurale, prin Programul operational regional Axa prioritara 5 - dezvoltarea durabila si promovarea turismului. Domeniu major de interventie 5.3 - Operatiunea: Crearea unei imagini pozitive a Romaniei prin dezvoltarea si promovarea Brandului Turistic National.

Procedura de achizitie a proiectului Brandului de Turism a inceputt in data de 23 martie 2009.

Finantarea proiectului va fi facuta din fonduri europene, fiind necesare aproximativ 75 milioane de euro. Ministrul Turismului intentioneaza ca proiectul "Brandul turistic al Romaniei" sa fie pus in aplicare in aproximativ sase luni de la semnarea contractului cu cel care va castiga licitatia.