Autoritatea italiana a Aviatiei Civile (Enac) a decis sa suspende licenta companiei low-cost MyAir, dupa ce a descoperit grave disfunctionalitati in ultimele zile, inclusiv abandonarea la sol a 172 de marocani. Actiunea de suspendare incepe de joi, 23 iulie, de la miezul noptii.

Mai exact, Enac a emis un decret de urgenta prin care revoca licenta provizorie a companiei, atat pentru transportul aerian de pasageri, cat si pentru cel de marfuri, scrie Mediafax. "Licenta va ramane suspendata pana la adoptarea unei noi prevederi. Compania MyAir este obligata sa informeze pasagerii si sa le acorde asistenta", subliniaza Enac, intr-un comunicat de presa.

Decizia a fost luata dupa ce Autoritatea a cerut companiei aeriene sa furnizeze informatii privind graficul si fondurile necesare zborurilor planificate. MyAir nu a dat nici pana in prezent un raspuns solicitarii.

Nu mai departe de miercuri, cinci curse ale companiei low-cost ce ar fi trebuit sa decoleze de pe Aeroportul Baneasa au fost anulate. Directorul Aeroportului Baneasa, Gheorghe Mihalcea, a declarat pentru Mediafax ca reprezentantii companiei nu au furnizat nicio informatie cu privire la cauzele acelei decizii.