Conform unor surse guvernamentale citate de Mediafax, Guvernul discuta cu FMI disponibilizarea a aproximativ 10% dintre cei 1.4 milioane de bugetari, precum si inghetarea atat a pensiilor, cat si a salariilor bugetarilor, pana cand Legea salarizarii unice va incepe sa produca efecte. In plus, in acest an, toti bugetarii vor fi nevoiti sa isi ia 2-3 saptamani de concediu fara plata.

Aceste masuri vor afecta direct sau indirect peste 8 milioane de oameni (pensionarii, bugetarii si familiile acestora), o masa de manevra suficient de importanta pentru ca unii sa scoata de la naftalina pericolul FMI, respectiv institutia care a venit in Romania pentru a cere, si de data aceasta, reforme in schimbul banilor.

Despre bugetari putem spune ca sunt oricum, numai ca nu sunt organizati nu. In sectorul privat, daca patronul te da afara, nu poti face prea multe, iar marturie sta faptul ca din octombrie, companiile private au concediat aproximativ 200.000 de persoane fara a produce miscari sociale de amploare, insa daca Guvernul va lua taurul de coarne si va da afara 10% din cei care lucreaza in sectorul de stat, sunt convins ca vom asista la o noua revolutie.

Citeste textul integral si comenteaza pe blogul lui Cristian Orgonas.