Producatorii germani de articole sportive Puma si Adidas au decis sa puna punct unei dusmanii de moarte inceputa in urma cu 60 de ani, in momentul in care o cearta intre doi frati a marcat nasterea celebrelor companii, relateaza BBC News.

Adi si Rudolf Dassler au inceput sa produca pantofi sport impreuna, in spalatoria mamei lor, in anii '20.

Cei doi s-au certat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cel mai probabil in urma unor dispute politice, si si-au fondat propriile firme, pe malurie opuse ale unui rau din sudul Germaniei.

Luni, 21 septembrie, angajatii celor doua companii isi vor strange mainile si vor juca un meci de fotbal - un eveniment major pentru orasul bavarez Herzogenaurach, unde cei doi giganti si-au inceput ascensiunea mondiala.

Prima activitate comuna, dupa 60 de ani

In momentul in care cei doi frati au decis sa-si imparta afacerea, in 1948, si orasul s-a divizat, locuitorii fiind loiali unuia sau celuilalt dintre principalii angajatori din oras.

Intr-o declaratie comuna de presa, cele doua companii afirma ca vor sprijini impreuna ONG-ul Peace One Day, care organizeaza anual Ziua internationala a non-violentei.

Meciul de fotbal va reprezenta prima activitate comuna derulata de cele doua companii din 1948.

Niciunul dintre cele doua grupuri nu mai este controlat in prezent de succesori ai familiei fondatoare, desi nepotul lui Rudolf, Frank Dassler, a starnit controverse in oras, dupa ce a lucrat atat pentru Puma cat si pentru Adidas.

Incepand cu 2007, Puma este controlata majoritar de PPR, producatorul francez de bunuri de lux care detine si Gucci.

Actionariatul Adidas Group este mult mai divizat, niciun actionar nedetinand in prezent mai mult de 5%.