Retailerul francez de imbracaminte Kiabi a inaugurat miercuri primul magazin din Romania, in cadrul centrului comercial Grand Arena Berceni, se arata intr-un comunicat al companiei. Alain Simar, general manager Kiabi Romania, estimeaza ca reteaua de magazine de pe piata autohtona va ajunge la 30 de puncte de lucru in urmatorii cinci ani.

‘’In Bucuresti, urmeaza in curand deschiderile magazinelor Kiabi Militari si Kiabi Titan. In restul tarii, se vizeaza cu prioritate dezvoltarea in zona de est, in orase cu o populatie mai mare de 150.000 locuitori, pe suprafete de vanzare generoase, de 1.200 metri patrati, in vestul tarii urmarind de asemenea oportunitatile de dezvoltare care pot aparea. Reteaua Kiabi in Romania va crea peste 500 de locuri de munca", a declarat Alain Simar.

Magazinele Kiabi sunt structurate in patru raioane, in care se gasesc articole de imbracaminte si accesorii pentru bebelusi, copii, femei si barbati.

De asemenea, reprezentantii companiei au anuntat ca site-ul internet pentru Romania la Kiabi va fi disponibil in curand, urmand ca din 2011 sa ofere si serviciul de cumparare de produse on-line.

Retailerul, care detine 278 de magazine proprii sau in franciza in Franta, Italia, Spania si Rusia, este specializat in vanzarea de imbracaminte, accesorii si incaltaminte la preturi mici. In 2008, Kiabi a atins o cifra de afaceri de 904,4 milioane de euro, in crestere cu 14% fata de 2007. In prezent, compania are 7.750 de angajati.