Enterprise Investors (EI) a achizitionat integral reteaua de supermarketuri Profi Rom Food, prin intermediul fondului de private equity Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), in urma unei tranzactii de 66 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al companiei. Astfel, Enterprise Investors va detine toate actiunile Profi Rom Food, Albinuta Shops si DT Logistic.

Vanzatorul lantului de supermarketuri Profi Rom Food este Duna Waiting Participation.

Tranzactia se va finaliza in urma aprobarii Consiliului Concurentei, se mai arata in comunicat.

Cristian Nacu, partener al Enterprise Investors, a aratat ca la conducerea retelei de supermarketuri va fi adus Gunter Grieb, fostul director executiv al Kaufland Romania. “Enterprise Investors considera Profi ca fiind o oportunitate de investitii foarte atractiva, compania urmand sa fie dezvoltata prin continuarea imbunatatirii operatiunilor si, de asemenea, prin deschideri de noi magazine. Am identificat un manager cu o experienta foarte valoroasa, Gunter Grieb, pentru a conduce echipa manageriala de “veterani” in retail, cu realizari anterioare excelente, care impreuna ne vor ajuta sa ne atingem obiectivele”, a spus Nacu.

La randul sau, Gunter Grieb, viitorul CEO al Profi, a aratat ca obiectivul noului actionar este de a dubla numarul de magazine in "cativa ani".

Compania Profi Rom Food, infiintata in 2000, opereaza in prezent 65 de magazine in 47 orase din Romania. In 2008, compania a inregistrat vanzari de 440 milioane de lei (150 milioane de euro), iar pentru acest an se asteapta ca vanzarile sa creasca cu aproape 40%, pana la 600 milioane de lei.

Enterprise Investors este activ pe piata din 1990, administrand sapte fonduri de private equity si venture capital ce totalizeaza 1,7 miliarde de euro. Intre 2004 si 2007, fondul de private equity al Enterprise Investors, PEF V, a detinut in Artima, cel mai mare lant independent de supermarketuri din Romania in acea perioada, pe care l-a vandut in urma cu doi ani retailerului francez, Carrefour.