Shell, gigantul anglo-olandez al petrolului, a scos la vanzare o serie de campuri petrolifere din Nigeria care valoreaza aproximativ cinci miliarde de dolari, cu scopul de a-si reduce expunerea fata de aceasta tara africana, au anuntat luni mai multe cotidine, citate de AFP.

Potrivit Wall Street Journal si Daily Telegraph, care confirma informatiile publicate anterior Sunday Times, grupul a scos la vanzare circa zece campuri, situate in zona Deltei Nigerului.

Shell intentioneaza in schimb sa-si pastreze toate campurile petrolifere maritime, mai usor de aparat de atacurile rebelilor si mai rentabile.

Daily Telegraph precizeaza insa ca Shell s-a decis sa vanda aceste active nu neaparat din cauza atacurilor frecvente ale factiunilor rebele din regiunea Deltei Nigerului, ci dupa decizia guvernului nigerian de a sustine intreprinderile nationale de profil, in detrimentul grupurilor straine.

Un purtator de cuvant al companiei, contactat de AFP, a refuzat sa comenteze aceste informatii.

Decizia se constituie intr-o schimbare strategica pentru grupului anglo-olandez - principala companie straina care opereaza in Nigeria.