Dupa ce au depasit teama de o recesiune prelungita, executivii companiilor au revenit la sentimente mai bune in privinta relansarii economice viitoare, potrivit celei de a 13-a editii a raportului PricewaterhouseCoopers (PwC) Annual Global CEO Survey. La acest studiu au participat in premiera si executivi romani, se mai arata in document, care puncteaza faptul ca exista diferente mari intre sentimentele cu care privesc viitoru executivii din zona emergente (care include si Romania) si cea occidentala.

"Acest optimism s-a manifestat si la nivelul intentiilor privind cresterea efectivului de salariati din companii, aproape 40% dintre Directorii Executivi declarand ca se asteapta la cresterea numarului de angajati in companiile lor in acest an. In plus, actuala editie a raportului arata ca doar 25% dintre Directorii Executivi intentioneaza sa efectueze disponibilizari pe parcursul acestui an, cu aproape jumatate mai putin decat cei care au efectuat disponibilizari in ultimele 12 luni", se arata in documentul PwC.

„Editia de anul acesta a Raportului PricewaterhouseCoopers Global CEO Survey, care este cel mai important instrument de masurare a starii de spirit a comunitatii de afaceri din intreaga lume, este prima la care au participat si Directori Executivi din Romania. Suntem increzatori ca la editia de anul viitor, prezenta romaneasca in acest raport global va deveni si mai numeroasa, iar rezultatele raportului vor reflecta si mai fidel „pulsul” managerilor din Romania”, a declarat Vasile Iuga, Country Managing Partner, PricewaterhouseCoopers Romania.