Proiect de Hotarare de Guvern: Companiile miniere vor primi subventii de aproape 300 de milioane de lei, in 2010

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Joi, 1 aprilie 2010, 17:02 Economie | Companii

 documente
(01 Apr 2010) PDF, 143KB
Ministerul Economiei vrea sa acorde, in acest an, subventii in valoare de 288,4 milioane de lei in sectorul minier. Potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern, companiile vor beneficia de subventii pe produse si pentru protectia sociala. Potrivit calendarului stabilit cu Comisia Europeana, 2010 este ultimul an in care va mai fi acordat acest tip de ajutor de stat companiilor miniere.

"In urma recalcularii a rezultat necesitatea si oportunitatea determinarii subventiei unitare diferentiate pe trimestre, in vederea asigurarii sursei de finantare pentru persoanele disponibilizate prin concedieri colective, in conditiile mentinerii subventiei totale la suma de 245.649 mii lei si 10.373 mii lei pentru protectie sociala. De asemenea, s-a determinat si subventia unitara pentru obtinerea a 1 kg de octoxid de uraniu in conditiile mentinerii subventiei totale la suma de 29.514 mii lei si 2.829 mii lei pentru protectie sociala", se arata in nota de fundamentare a actului normativ.

In ceea ce priveste ajutorul acordat pentru protectia sociala, sumele vor acoperi cheltuielile cu masa calda sau echivalent alimente, cheltuielile cu transportul, cheltuielile cu echipamentele de protectie, alocatiile de carbune, diferente de tarif la energia electrica, asistenta medicala si medicamente gratuite.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

266 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri