Rompetrol Rafinare a avut in primul trimestru al anului pierderi operationale de 19,58 milioane de dolari, cu 36% mai mica comparativ cu cea din perioada similara a anului trecut, se arata in raportul financiar al companiei remis BVB. Cifra de afaceri a crescut insa cu 29%, la 841,88 milioane de dolari, ca urmare a imbunatatirii cotatiilor internationale ale produselor petroliere.

"Pe langa acesti factori, mediul de afaceri a fost in continuare afectat de influentele crizei financiare internationale care au determinat atat o scadere a cererii de produse, cat si mentinerea unor conditii dificile de obtinere a capitalului de lucru si a finantarilor aferente", se mai arata in raport.

Segmentul de rafinare, reprezentat de rafinaria Petromidia si punctul sau de lucru Vega Ploiesti, a inregistrat in perioada mentionata o cifra de afaceri in crestere cu 28%, pana la un nivel de 724,60 milioane de dolari. Petromidia a inregistrat de asemenea pierderi operationale, de 27,90 milioane de dolari, ca urmare a marjelor reduse de rafinare.

Segmentul de distributie, format din companiile Rompetrol Downstream, Rom Oil, Rompetrol Logisitics si Rompetrol Gas, a obtinut un profit operational de 6,94 milioane de dolari, in scadere cu 26%, la o cifra de afaceri de 450,42 milioane de dolari.

Rompetrol Petrochemicals, divizia de petrochimie a grupului Rompetrol, a consemnat in primele trei luni o crestere a cifrei de afaceri de 53%, la 72,72 milioane de dolari, datorita imbunatatirii cotatiilor internationale ale produselor petrochimice, si un profit de 1,88 milioane de dolari.

Compania mai arata ca rezultatele prezentate sunt neauditate si consolidate, iar raportarea a fost realizata conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).