Preturile productiei industriale au avansat cu 1,3% in aprilie

de Dragos Comache     HotNews.ro
Miercuri, 2 iunie 2010, 10:38 Economie | Companii

Preturile productiei industriale au crescut in luna aprilie cu 1,3% comparativ cu luna precedenta si cu 5,6% fata de luna corespunzatoare din anul 2009, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Dupa destinatie, preturile productiei industriale pentru piata interna cat si preturile productiei industriale pentru piata externa au inregistrat cresteri cu 1,0%, respectiv cu 2,1% comparativ cu luna martie.

Pe sectoare de activitate, s-au inregistrat cresteri de preturi la produsele din industria extractiva (+2,2%), industria prelucratoare (+1,6%), distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+0,4%). La productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat s-au inregistrat scaderi de preturi (-0,4%),

Pe marile grupe industriale, cresteri de preturi au avut produsele din industria bunurilor intermediare (+2,6%), industria energetica (+1,2%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+0,8%) si cele din industria bunurilor de uz curent (+0,8%). Preturile produselor din industria bunurilor de capital au inregistrat scaderi cu 0,1%.

Comparativ cu aprilie 2009, preturile productiei industriale pe total au avansat cu 5,6%.

Pe sectoare de activitate, s-au remarcat majorari de preturi in industria prelucratoare (+6,2%), distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+5,5%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+3,5%) si industria extractiva (+2,4%).

Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele din industria energetica (+14,3%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat preturile produselor din industria bunurilor de uz curent (+5,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+4,6%), industria bunurilor intermediare (+0,8%), industria bunurilor de capital (-0,7%).


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

296 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version