Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, al doilea mare constructor naval la nivel mondial, a anuntat ca divizia sa din Romania, Daewoo Mangalia Heavy Industries, ar putea primi o garantie guvernamentala pentru un credit destinat finantarii operatiunilor sale, potrivit Bloomberg. Purtatorul de cuvant al grupului sud-correan, Ahn Wook Hyeon, a declarat ca autoritatile romane ar putea garanta un credit de aproximativ 100 miliarde de woni (83 milioane de dolari) acordat companiei Daewoo Mangalia de o banca romaneasca.

Acesta nu a dorit insa sa dezvaluie identitatea bancii.

Ahn Wook Hyeon a mai spus ca, in urma cu doua luni, grupul sud-coreean a garantat credite in valoare de 70 milioane de woni pentru divizia sa din Romania. Anterior, cotidianul Korea Economic Daily arata ca Daewoo va injecta 170 milioane de woni in Daewoo Mangalia Heavy Industries.

La sfarsitul anului trecut, santierul naval din Mangalia avea datorii mai mari decat capitalurile proprii, ceea ce ii afecteaza cresterea capacitatii de productie. Compania are comenzi pentru 14 vase, in valoare de 1,1 miliarde de dolari, ce urmeaza a fi construite in urmatorii doi ani.

Daewoo Mangalia Heavy Industries s-a infiintat in 1997, prin asocierea dintre constructorul coreean Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, care detine 51% din actiuni, si Santierul Naval 2 Mai, controlat de catre stat.