Centura orasului Lugoj, care reprezinta primul tronson din Coridorului IV european din Romania, a fost finalizata. "Au fost deja amplasate semnele rutiere, se lucreaza la marcaje iar dupa 15 august va avea loc pre-receptia acesteia, ocazie cu care vom da in circulatie cei 9,4 km ai centurii ocolitoare", a declarat primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea. Potrivit Primariei Lugoj, in acest moment, mai trebuie rezolvata o problema la un bransament de gaz.

"Actualmente exista o singura problema la un bransament de gaz aflat langa societatea Autolugojana, dar si aceasta va fi rezolvata in scurt timp. Pentru aceasta pre-receptie s-a facut o solicitare Companiei Nationale de Drumuri, deoarece se doreste darea in functiune a variantei ocolitoare cat mai urgent pentru a decongestiona traficul din oras", precizeaza Primaria Lugoj.

Compania portugheza MonteAdriano a anuntat ca a finalizat primul tronson din Coridorului IV european din Romania, respectiv centura orasului Lugoj, construita in regim de autostrada, potrivit unei stiri postate pe dailybusiness.ro. "Centura Lugoj reprezinta o lucrare de referinta pentru infrastructura din Romania pentru ca este un nod important, asigurand conexiunea in coridorul IV transeuropean cu tronsonul Deva-Lugoj-Nadlac", a declarat Luis Vinagre, directorul general al MonteAdriano, sucursala Romania.

Tronsonul centurii Lugoj a fost atribuit prin licitatie de catre Ministerul Transporturilor in 3 martie 2008 unui consortiu format din companiile MonteAdriano Engenharia e Construcao si Sociedade de Construcoes Soares da Costa. Valoarea totala a contractului a fost de 20,8 milioane de euro, fiind cofinantat de Comisia Europeana si de catre Guvernul Romaniei prin bugetul de stat. Din valoarea totala a contractului, 15,54 milioane de euro reprezinta contributia Comisiei Europene prin Facilitatea ex-ISPA.

Durata de implementare a contractului a fost de 48 de luni, din care 24 de luni reprezinta perioada de garantie.

Guvernul are in vedere, in acest an, finalizarea lucrarilor la soselele de centura ale Sibiului, Clujului, Lugojului, Drobetei-Turnu Severin, dar si la 10-11 kilometri din Autostrada Transilvania, a declarat, recent, premierul Emil Boc, aflat in vizita la Iasi, potrivit Agerpres. Alte prioritati sunt, potrivit primului ministru, continuarea lucrarilor la Autostrada Cernavoda-Constanta si centura Bucurestiului, de la Chitila la Voluntari.

"Am facut o prioritate a investitiilor pentru 2010 si, acolo unde avem termen 2010-2011, sa finantam cu banii necesari. Lucrarile vor avea resurse financiare aferente", a mai spus Emil Boc.