Generali Asigurari a obtinut venituri din primele brute subscrise (atat generale cat si de viata) de 335,9 milioane lei, in primele noua luni ale acestui an, in scadere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat marti compania. Pe de alta parte, asiguratorul a reusit sa inregistreze o crestere de 6,4% pe segmentul de asigurari de viata, ajungand la sfarsitul lunii septembrie din acest an la un volum de prime brute subscrise de 67,4 milioane lei.

"Evolutia buna a companiei din trimestrele doi si trei pe segmentul de viata, precum si rezultatele pozitive obtinute in primele noua luni, confirma redresarea acestui segment", a declarat Marie Kovarova, director general Generali Asigurari.

Potrivit acesteia, compania a inregistrat o crestere a numarului de contracte noi pe segmentul de asigurari de viata, in special pe segmentul de asigurari individuale traditionale, unde s-a realizat un avans de 28% in perioada analizata, raportat la perioada similara a anului precedent. De asemenea, tot pe acest segment, asiguratorul a reusit sa diminueze cu 15 puncte procentuale rata de reziliere a politelor, a mai precizat Marie Kovarova.

Pe de alta parte, pe segmentul de asigurari generale s-au subscris 268,5 milioane lei, in scadere cu 12% fata de perioada similara din 2009, determinata in principal de involutia segmentului auto.

"Factorii majori de influenta negativa au fost scaderea generala a pietei auto, declinul continuu al pietei de leasing si fenomenul renuntarii clientilor la politele Casco", au mai precizat oficialii Generali.

Conform datelor asiguratorului, cresteri pe segmentul de asigurari generale s-au inregistrat pe urmatoarele linii de business: asigurari de asistenta turistica (+185%), asigurari de credite si garantii (+195%), raspundere civila profesionala (+13%), asigurari de locuinta (+6%) si asigurari de incendiu pentru riscuri industriale (+5%).