Sase hypermaketuri din Bulgaria sunt acuzate ca s-au inteles ilegal asupra preturilor platite furnizorilor, a anuntat miercuri comisia de protectie a concurentei din tara vecina, care trebuie sa audieze societatile vizate inainte de a dispune eventuale sanctiuni, potrivit AFP.

Hypermarketurile vizate sunt germanii Metro Cash&Carry, Kaufland si Hit, austriecii Billa, lituanienii Maxima si bulgarii Picadilly.

Acesti distribuitori "au aplicat mecanisme de coordonare a politicilor comerciale pentru aprovizionare si a politicilor de marketing pentru anuntarea promotiilor", se arata in comunicatul comisiei.

Organizatiile producatorilor bulgari protesteaza de peste un an impotriva preturilor prea mici impuse de hypermaketuri.

Comisia de protectie a concurentei a constatat ca "societatile au schimbat indirect informatii sensibile referitoare la preturile acordate furnizorilor".

Cele sase hypermarketuri isi pot prezenta punctul de vedere in fata comisiei si se pot angaja sa puna punct acestor practici in 60 de zile. Doar dupa acest interval comisia poate impune amenzi, care pot ajunge pana la 10% din cifra de afaceri anuala.