Fondul Proprietatea a dat in judecata conducerea Romgaz pentru donatia de 400 milioane lei catre bugetul de stat

de Dragos Comache     HotNews.ro
Miercuri, 16 martie 2011, 10:40 Economie | Companii

Fondul Proprietatea a demarat un litigiu impotriva membrilor Consiliului de Administratie al Romgaz care au aprobat realizarea unei donatii in suma de 400 milioane de lei catre bugetul de stat, se arata intr-un comunicat al companiei remis BVB. Actiunea Fondului Proprietatea este indreptata impotriva Ioanei Apan, presedintele CA Romgaz si secretar general adjunct in Ministerul Economiei, si a membrilor in CA Marcel Adrian Piteiu, director general Romgaz, Ionica Raicu, director general - directia generala investitii si IT din Ministerul Economiei, si Mihai Busuioc, director general adjunct la Agentia Nationala de Cadastru.

In calitate de actionar minoritar al Romgaz, cu o participatie de 15%, Fondul Proprietatea a votat impotriva acestei hotarari a Adunarii Generale a Actionarilor care a avut loc in data de 30 noiembrie 2010.

La acea data, reprezentantii Frankin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, au recomandat conducerii Romgaz sa nu aprobe transferul sumei la bugetul de stat si au propus guvernului roman si conducerii Romgaz o solutie alternativa, sub forma unui dividend special din rezervele financiare acumulate in anii precedenti catre toti actionarii companiei.

De asemenea, Fondul a depus la Tribunalul Sibiu o cerere impotriva Romgaz prin care a solicitat anularea hotararii Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor Romgaz prin care s-a aprobat aceasta donatie.

La inceputul lunii februarie, Tribunalul Sibiu a respins cererea formulata de catre Fondul Proprietatea impotriva companiei Romgaz privind anularea hotararii actionarilor societatilor de la finele lui noiembrie, prin care s-a aprobat ca producatorul de gaze sa doneze 400 milioane de lei catre bugetul de stat. La acelasi termen de judecata, instanta a respins cererea Fondului Proprietatea privind suspendarea executarii aceleiasi hotarari.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

996 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version