Metrorex va aloca fonduri publice in valoare de circa 52,3 milioane de lei (fara TVA) pentru servicii de consultanta si asistenta tehnica pe perioada implementarii tronsonului Universitate-Pantelimon, parte din Magistrala 5 de metrou, potrivit unui anunt de licitatie postat miercuri in SEAP. Licitatia va fi organizata in luna iunie din acest an, iar contractul se va desfasura pe o perioada de 10 ani. Tronsonul ar urma sa cuprinda statiile: CA Rosetti, Calea Mosilor, Foisorul de Foc, Matasari, Piata Iancului 2, Victor Manu, Stadion National, Chisinau, Morarilor, Spital Sf. Pantelimon, Granitul, Pantelimon.

In privinta criteriilor de participare la aceasta licitatie se mentioneaza ca ofertantii vor trebui sa aiba o medie a cifrei de afaceri pe ultimii trei ani de minim 100 de milioane de lei, iar la capitolul capacitate tehnica se cere printre altele realizarea a 1-3 contracte similare prestate (ultimii 3 ani), de minim 100 de milioane de lei.

Termenul limita pentru primirea ofertelor este data de 8 iunie 2011 si tot in aceasi zi va avea loc si deschiderea acestora.