Emil Boc dupa intalnirea cu premierul chinez Wen Jiabao : Am prezentat 5 proiecte majore de investitii pentru care China si-a exprimat disponibilitatea
Intrebat de reporterul HotNews.ro daca vor fi organizate licitatii pentru desemnarea partenerilor privati, premierul Boc a evitat un raspuns transant, spunand ca investitiile chineze in Romania vor fi facute cu respectarea legislatiei europene, la fel cum s-a intamplat si cu investitiile majore ale Chinei in Germania sau Ungaria.
Premierul Boc a mai spus ca in cadrul dialogului cu premierul chinez, a invitat Beijingul sa deschida sucursale ale unei banci chineza in Romania (n. red. - este posibil sa fie vorba despe China Development Bank, conform unei declaratii anterioare a lui Sorin Dimitriu, nefiind foarte clar in acest moment la ce banca se refera premierul).
Alt subiect abordat de cei doi premieri a fost deschiderea unei linii aeriene Beijing - Bucuresti, urmand ca de acum inainte sa aiba loc discutii la nivel ministerial.
Intrebat de reporterul Agerpres daca a discutat cu premierul chinez despre un posibil imprumut, premierul Boc a spus ca nu a fost abordat acest subiect.
Vom reveni cu amanunte.

Liberalizarea pieței energiei / Diferențe de până la 19% dintre prețul serviciului universal și cel mai mic preț de pe piață
UPDATE Cîmpeanu: „Elevii care au vulnerabilități sau aparținători cu vulnerabilități, certificate medical, vor putea învăța online; profesorii vor putea preda online” / Petiție pentru reintroducerea sistemului hibrid
Boeing 737 MAX va zbura din nou în UE. Interdicția impusă acum 22 de luni, după două accidente aviatice, a fost ridicată
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
Vom trai si vom vedea.
cand un stol de prosti trimisi in delegatie in China la frecat de menta vorbesc vrute si nevrute,*ofera* proiecte la deruta sa ne dam zglobii,vai si amar de Romania!
O miscare strategica inteligenta.
Chinezii trebuie doar sa finanteze lucrarile.
Inteleg ca fondurile de pensii nu sunt de nici o culoare, dar daca pe viitor se face un fond de pensii care sa nu mai depinda prea mult de buget, asemenea investitii (facute de fondul de pensii) ar putea asigura o parte din veniturile necesare pensiilor.
"Intrebat de reporterul HotNews.ro daca vor fi organizate licitatii pentru desemnarea partenerilor privati, premierul Boc a evitat un raspuns transant".
Povestea cu parteneriatul public privat este o gogorita si boc stie foarte bine asta de aia nici nu comenteaza.
In rest chinezii, PROBABIL, vor mentine conditiile lor standard, adica banii nostri (adica ai lor), tehnologia noastra (adica ai lor), oamenii nostrii (adica ai lor) iar statului roman ii ramane doar sa plateasca iar asta o sa doara.Poate mai putin decat banii de la fmi.
Am putea sa ne lamentam cu ideea ca de bine de rau se face ceva.
Asa ca dragi romani votati cu incredere circul panglicilor continua.
"Most nuclear power plants in China are located on the coast and generally use seawater for cooling a direct once-through cycle. The New York Times has reported that China is placing many of its nuclear plants near large cities, and there is a concern that tens of millions of people could be exposed to radiation in the event of an accident.China's neighbouring Guangdong and Lingao nuclear plants have around 28 million people within a 75-kilometre radius that covers Hong Kong.[15]
[edit]Future projects
Currently, this is one of the most ambitious programs in the world with plans to have over 80 GWe (5%) of installed capacity by 2020, and a further increase to more than 200 GW (16%) by 2030,[16] as agreed in the 22 March 2006 government "Long-term development plan for nuclear power industry from 2005 to 2020". The State Council Research Office (SCRO) has recommended that China aim for no more than 100 GW before 2020 (built and building), in order to avoid a shortfall of fuel, equipment and qualified plant workers."
Cred ca daca mai citesc diplomatii nostri, mai se uite mai atent la cifre o sa descopere tot felul de necorelatii intre declaratii si puterea in fapt a Chinei.
Inca un pahar cu apa rece, Baiete!
Caldura mare!
Nu si probabil ca nu se va face nimic inca mult timp de acu' inainte. Totul este aer cald ca doar nu costa nimic si prostimea este fericita!
Chinezii si-au declarat insa disponibilitatea....
Cand Primul Ministru al Chinei a mers la Budapesta mi-amintesc bine ca a semnat contracte de milarde Euro cu Victor Orban!!!
Boc a discutat cu chinezii, atat.....
Contracte, mai incolo....