Articol sustinut de AgroBiotechRom

OMG - ce si cat acceptam? - webPR

de N.A.     Smile Media
Miercuri, 13 aprilie 2016, 13:26 Economie | Consumator

James Borrell, doctorand in Conservare Genetica la Universitatea Queen Mary din Londra, se intreba zilele trecute, intr-un articol: "toate produsele noastre alimentare sunt modificate genetic, intr-un fel sau altul. Unde si cum tragem linia?"

In continuare va prezentam cateva dintre concluziile pe care le propune.

"In ultima saptamana ati mancat, probabil, produse vegetale care nu ar exista in mod normal natura, sau care s-au dezvoltat gratie unor gene suplimentare pentru a ajunge la dimensiuni convenabile. Ati mancat, probabil, alimente 'clonate' si poate chiar plante ale caror stramosi au fost in mod deliberat iradiati. Ba chiar e posibil sa fi cumparat toate acestea in sectorul 'produse organice' din supermarket-ul local. Dogma anti-MG nu face decat sa ascunda dezbaterea asupra nivelului de manipulare genetica (MG) pe care societatea il considera acceptabil. Pentru dogmatici, alimentele modificate genetic sunt adesea considerate ca fiind ceva cu care esti de acord sau esti contra, fara cale de mijloc.", spune doctorandul britanic.

Multe tari europene prefera sa arunce o basma peste aceste dezbateri si sa mimeze o decizie binara. Adevarul este ca foarte putin din mancarea noastra este cu adevarat "naturala", chiar si culturile cele mai vechi si folosite fiind rezultatul unei forme de manipulare umana.

Toate aceste tehnologii diferite sunt adesea concentrate impreuna sub sigla "MG". Dar, in cazul in care ati trage linia?

























Material sustinut de LIDL​

FOTO​ Incearca reteta saptamanii de la LIDL: Baba Ganoush, unul dintre cele mai populare aperitive din lumea araba

Baba Ganoush este unul dintre cele mai populare aperitive din lumea araba, fiind nelipsit de la masa in tari ca Liban, Siria sau Iran. Baba Ganoush este un aperitiv pe baza de vinete coapte si tahini, pasta de susan. Se serveste rece, dupa ce a stat cel putin 2-3 ore la frigider pentru a se intrepatrunde aromele si se potriveste perfect alaturi de painea arabeasca - pita sau lipie si in combinatie cu legume proaspete.


1246 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri