Articol sustinut de AgroBiotechRom

OMG - ce si cat acceptam? - webPR

de N.A.     Smile Media
Miercuri, 13 aprilie 2016, 13:26 Economie | Consumator

James Borrell, doctorand in Conservare Genetica la Universitatea Queen Mary din Londra, se intreba zilele trecute, intr-un articol: "toate produsele noastre alimentare sunt modificate genetic, intr-un fel sau altul. Unde si cum tragem linia?"

In continuare va prezentam cateva dintre concluziile pe care le propune.

"In ultima saptamana ati mancat, probabil, produse vegetale care nu ar exista in mod normal natura, sau care s-au dezvoltat gratie unor gene suplimentare pentru a ajunge la dimensiuni convenabile. Ati mancat, probabil, alimente 'clonate' si poate chiar plante ale caror stramosi au fost in mod deliberat iradiati. Ba chiar e posibil sa fi cumparat toate acestea in sectorul 'produse organice' din supermarket-ul local. Dogma anti-MG nu face decat sa ascunda dezbaterea asupra nivelului de manipulare genetica (MG) pe care societatea il considera acceptabil. Pentru dogmatici, alimentele modificate genetic sunt adesea considerate ca fiind ceva cu care esti de acord sau esti contra, fara cale de mijloc.", spune doctorandul britanic.

Multe tari europene prefera sa arunce o basma peste aceste dezbateri si sa mimeze o decizie binara. Adevarul este ca foarte putin din mancarea noastra este cu adevarat "naturala", chiar si culturile cele mai vechi si folosite fiind rezultatul unei forme de manipulare umana.

Toate aceste tehnologii diferite sunt adesea concentrate impreuna sub sigla "MG". Dar, in cazul in care ati trage linia?













Material sustinut de Provident

​INTERVIU Stefan Liiceanu - trecerea de la carti la produse japoneze traditionale via piata financiara

Dupa 17 ani petrecuti in Japonia, timp in care a lucrat in domeniul financiar, Stefan Liiceanu a decis sa deschida in locul fostei Librarii Humanitas din Fundul Curtii, Takumi - un magazin in care sunt comercializate produse japoneze traditionale. In cadrul, proiectului "10 ani", Provident vrea sa arate cum se vede Romania ultimilor 10 ani, dar si Romania urmatorilor 10 ani, prin ochii unor tineri care au avut succes. "Cred ca cel mai important este sa faci ce iti place. Productivitatea se vede atunci cand faci ceva cu pasiune, nu cand faci ceva pentru ca trebuie."
1223 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri