Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Numarul turistilor din structurile de cazare turistica a ajuns anul trecut la 6,97 milioane

de Dragos Comache     HotNews.ro
Miercuri, 6 februarie 2008, 12:59 Economie | Consumator

Numarul turistilor care s-au cazat in structurile de primire turistica din Romania in anul 2007 a crescut cu 12,2% fata anul anterior, pana la 6,97 milioane de persoane, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Sosirile  turistilor   romani  au  reprezentat 77,8 % din numarul total de sosiri, restul de 22,7% fiind turisti straini, ponderi egale cu cele din anul 2006.

In perioada mentionata, innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica au insumat 20,59 milioane de nopti, in crestere cu 8,4% fata de cele din anul 2006.

Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 82,6% din numarul total de innoptari, in timp ce turistii straini au reprezentat 17,4%.

Cresteri insemnate ale innoptarilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare s-au inregistrat in hosteluri, hoteluri pentru tineret, spatii de cazare pe nave, pensiuni turistice rurale, pensiuni turistice urbane. Scaderi fata de anul 2006 s-au inregistrat la tabere de elevi si prescolari, bungalouri si popasuri turistice.

Cele mai multe sosiri si innoptari ale turistilor s-au inregistrat in Bucuresti si orasele resedinta de judet, exceptie facand orasul Tulcea, adica 47,5%, respectiv 32% din total. Acestea sunt urmate, in ceea ce priveste innoptarile, de statiunile balneare (26,4%), statiunile din zona litorala fara orasul Constanta (19,7%), statiunile din zona montana (10,8%) si zona Delta Dunarii si orasul Tulcea (0,7%). Restul de 10,4% reprezinta alte localitati si trasee turistice.

In cazul sosirilor, statiunile din zona montana se claseaza pe locul secund, cu 14,3%, urmate de statiunile din zona litorala fara orasul Constanta (11,4%), statiunile balneare (10,7%), zona Delta Dunarii si orasul Tulcea (1,1%), restul de 15% fiind reprezentate de alte localitati si trasee turistice.

Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

244 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri