Executivul a aprobat trecerea in domeniul privat al statului a 3.510 locuinte construite prin Agentia Nationala de Locuinte, a anuntat ministrul dezvoltarii, Vasile Blaga, dupa sedinta de miercuri a Guvernului. Astfel autoritatile locale pot incepe sa vanda locuinte ANL catre tinerii care au locuit cu chirie in ele.

Insa, persoanele care cumpara aceste locuinte trebuie sa indeplineasca anumite conditii. In primul rand, trebuie sa achite pretul integral la vanzarea locuintei, titularul contractului de inchiriere sa nu aiba in proprietate o alta locuinta. De asemenea, titularul poate beneficia o singura data de dreptul de a cumpara o locuinta ANL si nu o poate instraina pe o perioada de 5 ani de la dobandire. Venitul mediu pe fiecare membru al familiei nu trebuie sa depaseasca salariul mediu brut pe economie.

Ministrul Vasile Blaga a afirmat ca, la momentul actual, pot fi vandute 11.500 de locuinte, din cele 24.500 de locuinte construite de ANL. „Daca adaugam cele 3.321 trecute deja in martie, plus cele 2.624 construite pana la 1 ianuarie anul acesta care deja erau in domeniul privat al statului, si cele 2.000 receptionate pana acum in acest an, pot fi vandute 11.500 din cele 24.500 de locuinte construite de ANL”, a spus Vasile Blaga.

„In acest an vom construi 6.000 de locuinte, de trei ori mai multe decat in oricare an de pana acum, din care 3.750 locuinte prin ANL” a precizat ministrul Dezvoltarii.