Rezultatele partiale ale auditului cu privire la activitatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri

de George Stefan     HotNews.ro
Joi, 5 iulie 2012, 13:17 Economie

Una din prioritatile conducerii Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), anuntata inca de la investirea din data de 8 mai 2012, o reprezinta lupta ferma impotriva cheltuirii nejustificate a banilor publici, atat in cadrul companiilor cu capital de stat pe care le coordoneaza, cat si in cadrul aparatului central, identificand totodata neregulile care au dus la o administrare ineficienta, arata un comunicat al  Biroului de presa al ministerului.

In acest sens, actuala conducere a MECMA a demarat auditul general al activitatii proprii ministerului si a companiilor din subordine pentru identificarea tuturor disfunctionalitatilor si a responsabililor care, prin decizii privind investitii nefundamentate, cheltuieli nejustificate sau discretionare, au prejudiciat bugetul de stat in perioada 2009-aprilie 2012.
   
Rezultatele partiale ale auditului cu privire la activitatea proprie ministerului, cu referire la rezultatele Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial “Cresterea competitivitatii Economice” (POSCCE):
  • In perioada iulie 2011 – aprilie 2012 fosta conducere a MECMA nu si-a indeplinit angajamentele asumate, existand un risc major de suspendare a platilor, reiesit din auditul dispus de actuala conducere.
POSCCE este programul cu cele mai mari probleme si intarzieri in implementare, avand 4.534 proiecte neevaluate si alte 494 proiecte in etapa de contractare. Acestea din urma sunt proiecte in valoare de 2.420.802.014 EURO.

  • Totodata, in decembrie 2011, Autoritatea de Audit din cadrul Curtii de Conturi a prezentat un raport de audit cu privire la POSCCE pentru perioada 2009-2011, fiind ca “sistemul functioneaza partial si sunt necesare imbunatatiri substantiale la nivelul verificarilor de management privind achizitiile publice”.

Pana in aprilie 2012 a fost realizata o serie de reverificari si s-au efectuat anumite corectii care au fost insa apreciate ca incomplete si neunitarede catre reprezentantii Directiei Generale pentru Politci Regionale, cu ocazia intalnirii din 14-15 iunie, de la Bruxelles.

In contextul preocuparilor privind cresterea imediata a gradului de absorbtie a fondurilor europene, actuala conducere a Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a adoptat masuri menite sa deblocheze activitatea Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial “Cresterea competitivitatii economice”.

Astfel, in primele 56 de zile de la preluarea mandatului de catre noua conducere, au fost semnate 45 de contracte in valoare de 320.906.780 EURO si au fost rambursati 34.000.000 EURO aferenti unui numar de 244 de cereri de rambursare, precizeaza comunicatul.

Pentru a accelera absorbtia de fonduri europene si a usura accesul beneficiarilor la schemele de finantare, MECMA a luat o serie de masuri care sunt deja implementate, precum:
  • crearea unei structuri de verificare a procedurilor de achizitii publice care sa ofere sprijin pe tot parcursul derularii procedurilor de achizitii
  • simplificarea procedurii de verificare a cererilor de rambursare, care va duce la scurtarea timpilor de rambursare a cheltuielilor catre beneficiar
  • crearea manualului beneficiarului


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de Superbrands

JW Marriott, orasul din mijlocul orasului

Unul din cei mai mari jucatori de pe piata hoteliera locala, hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel si-a castigat in cei 17 de existenta reputatia de un oras in mijlocul orasului datorita impresionantei desfasurari de produse si servicii: 402 camere si apartamente elegante, cele mai mari camere de 5 stele din zona, cu o suprafata medie de 36.8 mp, sase restaurante si lounge-uri, 12 sali de evenimente, dintre care doua ballroom-uri ce pot gazdui impreuna pana la 1.200 de persoane. Cladirea mai adaposteste un centru de fitness si spa, cu piscina interioara, o galerie de magazine de branduri internationale de lux ce acopera o suprafata de peste 2.700 mp, spatii de birouri de 11.000 mp si o parcare generoasa de 550 de locuri.

996 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi