Economia Statelor Unite ale Americii a incetinit in al doilea trimestru al anului, avand o rata de crestere anuala de 1,5 procente, pe fondul reducerii cheltuielilor de consum, relateaza BBC.

In acelasi timp, rata din primele trei luni ale anului a fost revizuita in crestere, la 2%, de la estimarea initiala de 1,9 procente, precizeaza Departamentul de Comert al SUA.

Totodata, datele pentru anii precedenti au fost revizuite, aratand ca economia a scazut cu 4,7% de la inceputul recesiunii in 2007 si pana la sfarsitul anului 2009. Initial se considera ca economia s-a contractat in aceasta perioada cu 5,1 procente.

Ritmul anual de crestere de 1,5% din cel de-al doilea trimestru al anului este echivalentul unei cresteri fata de trimestru anterior de 0,4 procente.

Departamentul de Comert a comunicat ca incetinirea reflecta o scadere a cheltuielilor de consum, care au crescut doar cu 1,5% in al doilea trimestru, comparativ cu cresterea de 2,4% din primul trimestru. In plus, aceasta a invocat pentru incetinirea cresterii economice si accelerarea importurilor.

Exporturile de bunuri si servicii au crescut cu 5,3% in cel de-al doilea trimestru, dupa ce in primele trei luni rata de crestere a exporturilor era de 4,4%.

Peter Cardillo, economist sef al Rockwell Global Capital, a spus ca cifra privind cresterea economica a fost "putin mai buna decat se astepta, insa consumul este in continuare slab".

"Daca datele economice de saptamana viitoare continua (sa fie slabe), atunci probabil piata isi poate mentine sperantele ca FED poate oferi noi masuri de stimulare", a spus acesta.

Luna trecuta, FED a redus prognoza referitoare la cresterea economica pentru 2012 la 2,4%, de la estimarea initiala de 2,9%.