Compania Google, ce opereaza cel mai mare motor de cautare pe internet, a realizat in ultimul trimestru al anului trecut un profit net de 1,21 miliarde de dolari, cu 17% mai mult decat in aceeasi perioada a anului anterior insa sub estimarile analistilor, potrivit Reuters. Astfel, in perioada mentionata, profitul pe actiune a fost de 4,43 dolari, in vreme ce analistii intervievati de Reuters preconizau un profit de 4,47 dolari pe actiune.

Veniturile companiei au crescut cu 51%, la 4,827 miliarde de dolari, putin sub nivelul de 4,83 miliarde de dolari estimat de analisti.

"Acest trimestru a fost mai slab decat se astepta", a declarat Cantor Fitzgerald, analist la Derek Brown. "Veniturile Google au fost putin mai mici iar costurile au urcat mai mult decat ne asteptam", a mai spus Fitzgerald.

Potrivit Reuters, Google a dezamagit deoarece, de cele mai multe ori, rezultatele companiei se situau peste estimarile analistilor. Aceasta a fost al treilea trimestru, in cei 14 de la listare, cand rezultatele financiare ale companiei nu au depasit asteptarile analistilor de pe Wall Street.

Reprezentantii conducerii companiei au subliniat intr-o conferinta de presa ca nu exista semne ca incetinirea avansului economiei Stateor Unite a afectat rezultatele Google.

"Au ratat tinta in ceea ce priveste veniturile, nu cu mult, pentru prima data dupa mult timp. Nu cred ca s-a intamplat din cauze economice. Au probleme de competitivitate", este de parere Jeffrey Lindsay, analist in cadrul Sanford C. Bernstein.

Actiunile Google erau cotate in extended trading la 527,4 dolari pe unitate, in scadere de la valoarea de 564,3 dolari inregistrata la incheierea sedintei bursei Nasdaq. Imediat dupa publicarea rezultatelor, pretul titlurilor s-a redus cu circa 9,5%, pana la 510 dolari pe actiune.