Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de miercuri, Hotararea pentru restructurarea si reorganizarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, documentul confirmand restructurarea si desfiintarea a 10 posturi aferente cabinetelor secretarilor de stat, posturi care se adauga celor 158 restructurate in luna mai a acestui an, se arata intr-un comunicat al Ministerului. La nivelul ministerului, a mai fost infiintata Directia Generala Turistica, care va gestiona domeniul turismului in integralitatea sa (investitii, promovare, autorizare, control).

Mnisterului Dezvoltarii Regionale si Turismului a pierdut la rectificare 168,6 milioane de lei, ceea ce va afecta numarul si volumul investitiilor programate.

Astfel, diminuarea fondurilor alocate de la bugetul de stat constructiei de locuinte pentru tineri prin ANL presupune finalizarea in acest an a unui numar de aproximativ 1.400 de locuinte, fata de 7.000 de locuinte propuse initial

In ceea ce priveste programul de reabilitare termica, bugetul MDRT pe anul in curs nu a permis contractarea de lucrari noi, ci doar finalizarea celor 29.000 de locuinte contractate in 2009.

Pentru rezolvarea problemelor de locuire ale tinerilor si pe cele de reabilitare termica a cladirilor, Ministerul a luat o serie de masuri menite sa compenseze diminuarile de buget. Astfel, MDRT a dat posibilitatea tinerilor chiriasi sa cumpere locuintele ANL in conditii avantajoase, banii rezultati din vanzare urmand a fi folositi pentru constructia de noi locuinte. In acelasi context, MDRT a reglementat parteneriatul public-privat pentru construirea de locuinte destinate tinerilor, ceea ce inseamna ca proiectele de acest tip vor putea fi derulate si cu finantare privata.

.