Trei consortii au intrat in lupta pentru listarea Romgaz

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Luni, 16 ianuarie 2012, 13:56 Economie | Energie

Ministerul Economiei a primit pana in data de 16 ianuarie 2012 trei oferte in cadrul procesului de selectare a Intermediarului Ofertei Publice Secundare Initiale de vanzare pe bursa a pachetului de 15% din actiunile Romgaz. Procedurile de listare pe Bursa a pachetului de 15% din actiunile Romgaz vor fi incheiate pana la sfarsitul lunii iunie.

Procesul de selectare este derulat de catre Ministerul Economiei, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti. In cadrul acestui proces, au fost depuse trei oferte, din partea urmatoarelor consortii:

  • Consortiul format din: Erste Group Bank AG, Goldman Sachs International, Banca Comerciala Romana, Raiffeisen Capital & Investment
  • Consortiul format din: Banca Romana de Dezvoltare – Groupe Societe Generale, Citigroup Global Markets Limited, ING Bank N.V. London Branch, Societe Generale,ING Bank N.V. Amsterdam-Sucursala Bucuresti
  • Consortiul format din: Unicredit CAIB Securities Romania, Unicredit Bank AG-London Branch, Alpha Bank Romania, Alpha Finance Romania, BT Securities, JP Morgan Securities Ltd.

Procesul de selectare a demarat pe 28 noiembrie 2011.
Comisia numita prin ordin al ministrului Economiei, impreuna cu consultantii care acorda serviciile de asistenta juridica in cadrul acestui proces, respectiv Societatea Civila de Avocati „Salans, Moore si Asociatii” impreuna cu Cabinetul Individual de Avocatura „Septimiu Stoica”, vor analiza documentele de participare si a ofertelor depuse, in conditiile prevazute in Caietul de sarcini.

Urmatoarele etape ale procesului de selectare a intermediarului sunt:
  • analiza documentelor de participare;
  • evaluarea ofertelor tehnice si a ofertelor financiare depuse si desemnarea Intermediarului selectat;
  • negocierea contractului de intermediere si semnarea acestuia.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Superbrands

Recomandari de vara de la librarii Humanitas

Librariile Humanitas au aparut ca entitate juridica in anul 1993, insa primele doua librarii au fost deschise sub egida Editurii Humanitas inca din 1991. Cu peste 25 de ani in piata de distributie si vanzare de carte din Romania, compania isi propune sa ramana in continuare lantul de librarii cu cea mai mare pondere de carte din Romania, acordand editurilor nationale si locale, dar si autorilor romani, sansa de a ajunge la public.

1311 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă