Bulgaria a declarat proiectul Nabucco "obiectiv de importanta nationala"

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Miercuri, 4 aprilie 2012, 14:22 Economie | Energie

Proiectul Nabucco a fost declarat "obiectiv de importanta nationala" de catre Guvernul Bulgariei, in cadrul Consiliului de Ministri reunit miercuri. "Aceasta este o decizie de referinta menita sa sprijine implementarea accelerata a proiectului si care evidentiaza beneficiile publice si strategice ale proiectului Nabucco", informeaza Nabucco.

  • "Salutam aceasta decizie extrem de importanta a guvernului bulgar si reinnoirea angajamentului fata de proiectul Nabucco. Nabucco este proiectul de referinta in coridorul sudic, deoarece este cea mai  buna optiune comerciala si strategica de diversificare a aprovizionarii cu gaze pentru Bulgaria si pentru Europa. Statutul prioritar de obiectiv de importanta nationala va permite implementarea si constructia rapida a gazoductului pe teritoriul bulgar", a declarat Reinhard Mitschek, Managing Director, Nabucco Gas Pipeline International GmbH.

Dupa semnarea si ratificarea Acordului Interguvernamental de catre tarile de tranzit in 2009, Consiliul de Ministri al Bulgariei a consacrat importanta nationala a proiectului Nabucco prin Legea de Planificare Teritoriala. Prin decizia de miercuri, proiectul a fost declarat "obiectiv de importanta nationala" conform Legii Proprietatii de Stat. Acest statut subliniaza caracterul prioritar al proiectului si este acordat celor mai importante initiative de investitii care urmeaza sa fie implementate de catre stat. Desemnarea Nabucco drept "obiectiv de importanta nationala" este de asemenea favorabila pentru procedurile necesare in vederea obtinerii autorizatiilor de constructie.

In luna martie a acestui an, Guvernul bulgar a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de Asistenta a Proiectului, care ar urma sa fie aprobat de catre Parlament in scurt timp.  Studiul de evaluare a impactului social si asupra mediului este in curs de desfasurare. Au avut loc intalniri publice cu reprezentanti ai administratiilor municipale si regionale; de asemenea au avut loc consultari si intalniri cu reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale.


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ce voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama.

Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols

729 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version