Daniel Chitoiu, ministrul desemnat al Economiei: Pretul gazelor se va majora din 2013
"Anul acesta nu vor fi scumpiri la gaze, dar din 2013 pretul va creste, dar inca nu s-a stabilit procentul. Urmeaza ca expertii tehnici si expertii institutiilor financiare sa stabileasca acest lucru pana maine (duminica, n.r.)", a afirmat Chitoiu, potrivit Agerpres.
Intrebat in ce stadiu se afla procesul de privatizare al CupruMin, Daniel Chitoiu a precizat ca intreaga procedura de reevaluare va fi reluata dupa ce Ministerul Mediului va da avizul specific, in timp ce in cazul Oltchim se poate vorbi despre incheierea procesului de privatizare la finele lunii septembrie 2012.
"Licitatia CupruMin va fi reluata dupa ce Ministerul Mediului va da avizul de mediu. In termen de patru luni trebuie sa reluam si sa finalizam. Reevaluarea de la CupruMin se va face sigur, dupa ce va primi avizul de la Mediu. Toata procedura de licitatie se reia de la capat. Termenul pentru Oltchim este ca, pana luna iunie, sa aiba management privat si la sfarsitul lui septembrie privatizare", a explicat ministrul desemnat al Economiei.
Misiunea comuna a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale continua, sambata, discutiile, la Banca Nationala, cu membri ai viitorului Cabinet condus de premierul desemnat, Victor Ponta, si oficiali ai BNR.
La discutii participa prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, propus pentru postul de vicepremier si ministru de Finante in Guvernul alcatuit de Victor Ponta, Mariana Campeanu, care urmeaza sa preia portofoliul la Ministerul Muncii, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, alaturi de experti ai Comisiei Europene si Bancii Mondiale.
Discutiile au ca obiect Memorandumul de politici economice si Scrisoarea de Intentie cu Fondul. Principalul subiect abordat in negocierile de sambata se refera la reintregirea salariilor in sectorul bugetar si a pensiilor.
Delegatia FMI este condusa de seful misiunii pentru Romania, Jeffrey Franks, alaturi de care se afla viitorul negociator-sef, olandezul Erik de Vrijer, si reprezentantul rezident al Fondului la Bucuresti, Tonny Libek.
Acordul dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la FMI.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Parca din aceleasi motive a cazut guvernul MRU sau poate ca aia nu prea stiau sa iasa la tv.
Baba Maria, si-a aruncat palaria si si-a tras basca rosie.
Halal !
Acum ca s-a decretizat chevron-ul ne-am dat seama ca toti sunt o apa si un pamant.
Cum spuneau si astia
http://www.linknews.ro/actualitate/domnule-ponta-ce-va-mai-place-vrajeala.html
Ce tot ne vrajiti si ne prostiti pe fata, noi stim ca avem fata dar nici chiar asa.
Ce bine zicea Basescu sa plecam din Romania, nu stiu de ce nu l-am ascultat!
O sa ajungem ca in tarile arabe sa le dam foc.
Finul nasului are rezumatul facut iar voi sunteti pooolimea care nu trebuie sa afle prea multe. Ca doar nu pentru voi sunt negocieri.
La finante nu mai puteau negocia pentru ca hayssam a plecat.
ca idee logica, daca preturile cresc, este absolut corect ca si salariile sa creasca...altfel, vom iesi in strada iar baietii "destepti" vor vedea cum vor ramane cu ochii in soare....
urmatoarele sunt foarte strans legate:
- FMI, BM
- cresterea pretului la gaze
- privatizari cu instrainarea resurselor tarii
2. Privatizarea CUPRU-MIN trebuie facuta cu investori romani, cu prelucrare in Romania pana la semifabricate din metal(lingouri) si numai dupa ce se va interzice exportul de minereu. Altfel nu vom sti niciodata ce s-a extras. Eu nu vad pe nimeni capabil sa rascoleasca o barja cu minereu pentru a vedea cat aur si in ce proportie are, cat zirconiu, cat cupru, cat uraniu sau ce-o mai fi ascuns acolo. Indiferent de presiunile FMI guvernul trebuie sa ramana ferm pe picioare. Daca nu, inseamna ca se aplica si lor proverbul: schimbarea stapanilor, bucuria nebunilor.
3. Sa returnam imprumuturile din oprirea investitiilor pe 3 ani.
Producem gaze la Rompetrol,la Petrom ,extragem gaze dar nu facem nimic ca sa stabilizam preturile .
Pe retelele de transport-distributie preturile cresc cu 20-25 % fata de producator,mai baga 3-7% N2sau CO2 si asa ne JUMULESC ca doar suntem consumatori captivi si nu avem nici o sansa sa avem alta sursa .