Decizie majora pentru independenta energetica a Romaniei: Conducta Nabucco Vest a fost selectata ca ruta pentru livrarea gazelor catre Europa / Conducta de gaze va avea o lungime de 1.300 km, din care 470 kilometri pe teritoriul Romaniei

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Joi, 28 iunie 2012, 16:00 Economie | Energie


Nabucco west
Foto: Hotnews
Nabucco Vest a fost selectata drept ruta central europeana de livrare a gazului din zacamantul de gaze Shah Deniz II din Azerbaidjan, informeaza consortiul Nabucco. Daca proiectul va fi realizat, Romania isi va diversifica sursele de aprovizionare cu gaze naturale si va scapa de dependenta de importurile din Rusia. Conducta de gaze va avea o lungime de 1.300 km, din care 470 kilometri pe teritoriul Romaniei. Propunerea Nabucco Vest, sustinuta de toti cei sase actionari, a fost prezentata de Nabucco Gas Pipeline International GmbH la data de 16 mai, 2012. Proiectul are punctul de plecare in Bulgaria si urmeaza sa primeasca gazul azer via proiectul TANAP (Turcia - Azerbaidjan).

 • "Aceasta decizie este un important punct de referinta pentru proiectul Nabucco si un pas vital catre decizia finala privind investitia. Nabucco ofera consumatorilor de gaze libertatea de a alege si va avea o contributie semnificativa la securitatea aprovizionarii din Europa. Ne dorim o cooperare de succes cu producatorii", a declarat Reinhard Mitschek, Director Executiv, Nabucco Gas Pipeline International GmbH.

Nabucco Vest este o conducta de gaze cu diametrul de 122 cm si o lungime de 1.300 km care traverseaza Bulgaria, Romania, Ungaria si Austria, avand o capacitate tehnica de pana la 23 mmc. Circa 470 kilometri vor fi pe teritoriul Romaniei. Daca proiectul Nabucco va demara, in Romania vor fi investiti 1,2 - 1,5 miliarde de euro in lucrari de infrastructura si logistica, a declarat anul trecut, la Bucuresti, directorul executiv al consortiului Nabucco, Reinhard Mitschek.

Nabucco pe teritoriul Romaniei
Foto: Nabucco
Lungimea conductei in fiecare tara:
Bulgaria: 412 km
Romania: 469 km (Conducta va trece prin judetele Dolj, Mehedinti, Caras-Severin,Timis and Arad)
Ungaria: 384 km
Austria: 47km
Lungimea totala - aprox. 1.300 km.

Conducta de gaze va transporta gaze din apropierea granitei turco-bulgare prin Bulgaria, Romania si Ungaria in Austria, cu statii de preluare in fiecare tara de tranzit. Nabucco Vest va respecta principiile pe care se bazeaza conceptul original Nabucco. Astfel, conducta de gaze va fi proiectata sub forma unei infrastructuri scalabile cu mai multe surse integrate pentru transmisia gazelor naturale. Capacitatea va putea creste de la 10 mmc la 23 mmc pentru a face fata cererii. Proiectul este sustinut de Acordul Interguvernamental (IGA) semnat in luna iulie 2009 si de Acordurile de Sprijin al Proiectului care garanteaza un cadru legal si de reglementare care promoveaza proiectul.

Vlad Pavlovschi, director general al Nabucco Gas Pipeline Romania, a declarat recent ca in cazul in care va fi un raspuns pozitiv din partea Shah Deniz, constructia conductei Nabucco Vest va demara anul viitor.

Consortiul Nabucco a inaintat in luna mai consortiului Shah Deniz II o noua propunere privind constructia unui gazoduct numit “Nabucco Vest”, care ar urma sa transporte gaze naturale provenind din regiunea caspica, incepand de la granita dintre Bulgaria si Turcia pana la Baumgarten si mai departe.

Nabucco Vest reprezinta un concept revizuit al proiectului Nabucco. Conceptul prevede construirea unui gazoduct cu o lungime de 1300 km care va pleca de la granita Bulgariei cu Turcia catre terminalul central-european de gaz. Gazoductul este proiectat sa transporte gaze naturale pentru inceput din Azerbaidjan, putand fi pe deplin adaptat pentru a raspunde cererii viitoare de transport de gaze din regiunea caspica si Orientul Mjjlociu catre pietele europene. Nabucco Vest va beneficia de acelasi cadru legal existent ca si conceptul de baza Nabucco, si anume de Acordul Interguvernamental, Acordurile de Sprijin ale Proiectului si derogari privind accesul tertilor, si va avea exact aceeasi ruta ca si acesta pe teritoriul Uniunii Europene.

Nabucco Vest va avea o lungime si o capacitate de transport semnificativ mai reduse.

Proiectul original al conductei Nabucco era prevazut cu o capacitate de transport a 31 de miliarde de metri cubi pe an si se intindea din Georgia pana in Austria, traversand Turcia, Bulgaria, Romania si Ungaria. Costul total al gazoductului era estimat la 8 miliarde de euro. Potrivit noului proiect, conducta va traversa doar Bulgaria, Romania si Ungaria, ajungand in Austria.

Actionarii Nabucco iau in calcul o posibila fuziune cu proiectul turco-azer TANAP. De altfel, in urma cu doua zile, Azerbaidjan si Turcia au semnat un acord interguvernamental pentru constructia gazoductului Trans-Anatolian (Tanap). Gazoductul Tanap cu o lungime de 2000 de kilometri va face legatura intre frontiera Turciei cu Azerbaidjan si granita Turciei cu Bulgaria si presupune transportul gazelor naturale din zacamantul Shah Deniz II din Azerbaidjan catre Europa.

In primavara, au aparut o serie de incertitudini referitoare la soarta proiectului Nabucco. Grupul energetic RWE a anuntat ca vrea sa revizuiasca anumite conditii strategice referitoare la proiectul Nabucco. De asemenea, grupul petrolier ungar MOL sugerase ca s-ar putea retrage din proiectul Nabucco, din cauza numeroaselor incertitudini care planeaza asupra acestui gazoduct.

 • Despre Shah Deniz 2

Primele gaze de la zacamanatul Shah Deniz 2 urmeaza sa fie produse in 2017. Shah Deniz 2 prevede o productie suplimentara de 16 miliarde de metri cubi de gaz, ceea ce inseamna ca productia anuala de la Shah Deniz va fi de 25 miliarde de metri cubi.

"Decizia cu privire la alegerea traseului de export va fi luata in functie de importanta comerciala, tehnica si strategica", au declarat oficiali din Azerbaidjan.

La inceputul anului, Shah Deniz II a restrans optiunile sale pentru transportul gazelor din Azerbaidjan catre Europa prin excluderea de la negocieri a proiectului ITGI (Interconnectorul Turcia-Grecia-Italia). Astfel, au mai ramas in discutie doar proiectul TAP (gazoductul trans-adriatic), un proiect asemanator cu ITGI, Nabucco si noul proiect sustinut de Azerbaidjan, TANAP (Conducta Trans Anatoliana).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16369 vizualizari

 • +46 (50 voturi)    
  bravo! (Joi, 28 iunie 2012, 16:09)

  Xorciser [utilizator]

  Asta e cea mai buna veste pe ziua de azi...
  • -31 (43 voturi)    
   foarte bine (Joi, 28 iunie 2012, 17:32)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

   nu mai este nevoie de gazele de sist! Basescu si-a luat comision degeaba.
   • +30 (38 voturi)    
    mai baiatule.... (Joi, 28 iunie 2012, 17:44)

    un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    tu si comen tariile tale sunt fara noima.
    tu peste tot vezi (jos) basescu.. ce are uns cu alta?

    ia zi....aseara din cauza lui basescu a pierdut portugalia nu?

    esti paranoic sau ... bine motivat?
   • 0 (0 voturi)    
    av (Marţi, 3 iulie 2012, 9:11)

    Alexandru [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

    Gazele de sist sunt noua nebunie in state. In ultimi 20 de ani, de cand au fost descoperite, pretul gazului a scazut de 20 de ori. Basescu cred ca mai degraba a dat comision.
  • +20 (20 voturi)    
   confirmare (Joi, 28 iunie 2012, 19:22)

   Alf [anonim] i-a raspuns lui Xorciser

   Vestea asta ar trebui să fie băgată pe gât, tipărită, mâncătorilor de borş care au apărut în repetate rânduri pe la "acele" televiziuni, denigrând cele spuse de Preşedinte cu ceva timp în urmă, în legătură cu acest proiect.
   • -2 (2 voturi)    
    ok (Vineri, 29 iunie 2012, 12:09)

    Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui Alf

    Dar nu e doar proiectul lui Basescu. E un proiect national la care au participat toate partidele de-a lungul timpului...
 • +50 (58 voturi)    
  ce mai spun marii experti acum? (Joi, 28 iunie 2012, 16:32)

  iulianbarlad [utilizator]

  iata ca basescu a reusit demararea acestui proiect,in ciuda criticilor marilor nostri experti in politica externa.un pariu care va avea efecte dupa ce basescu isi va termina mandatul,probabil ponta si-l va asuma,ca merite,bineinteles.
  • -3 (7 voturi)    
   Dacă trece conducta (Vineri, 29 iunie 2012, 1:54)

   patrick_higher [utilizator] i-a raspuns lui iulianbarlad

   prin județele Dolj, Mehedinți (după ce că mai vine și de la bulgari...) nu știu cât gaz mai ajunge în Caraș ori Timiș...
   Iar în Ungaria (și mai departe) va fi deja doar de decor.
   Românii vor rezolva „independența” energetică prin cuplare rapidă direct la sursă. :)
   • +2 (2 voturi)    
    Ce ne facem... (Vineri, 29 iunie 2012, 11:44)

    puric de otel [utilizator] i-a raspuns lui patrick_higher

    ...ca nu trece conducta prin Gorj ? Dar nu-i nimic ,printr-o OG se rezolva imediat.Adica a trecut atatea in subordinea guvernului si se impiedica de o conducta.
   • +1 (1 vot)    
    de ce ai primit atitea minusuri? (Vineri, 29 iunie 2012, 12:17)

    Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui patrick_higher

    Exact la asta m-am gandit cind am citit TITLUL!
    Faptul ca trece pe la noi conducta, si ca se vor investi 2 miliarde in tara este imbucurator, insa nu ar fi suficient.
    Avantajul major este ca vom putea sa intzepam conducta, si sa preluam gratuit gazele! Desigur, daca ne mai lasa bulgarii ceva, ca doar si la ei este foame mare ...
   • +1 (1 vot)    
    CHIAR ASTEPTAM UN COMENTARIU IDIOT (Vineri, 29 iunie 2012, 12:45)

    pointless man [utilizator] i-a raspuns lui patrick_higher

    marca Gazprom. Drept e ca fata de povestea cu gazele se sist care ne vor distruge tarisoara mai ceva decit industriile imbecile ale lui Ceasca postarea de fata e mult mai subtila. Semn ca "baietii destepti" cinta pe toate corzile.
 • +26 (34 voturi)    
  Asta daca vrea Ponta (Joi, 28 iunie 2012, 16:47)

  Captain Obvious [utilizator]

  Nu s-au gandit si la variabila asta ?
  • +25 (33 voturi)    
   . (Joi, 28 iunie 2012, 17:10)

   Nistertoller [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

   Ponta trece Nabucco în subordinea guvernului.
   • +6 (10 voturi)    
    nabuco (Joi, 28 iunie 2012, 19:14)

    eu1 [utilizator] i-a raspuns lui Nistertoller

    prin ordonanta de urgenta sau trece lege prin parlament????
    • +1 (1 vot)    
     prin .. (Vineri, 29 iunie 2012, 12:43)

     sub0cold [utilizator] i-a raspuns lui eu1

     printr-o declaratie a Parlamentului. Cum, nu asa e la moda acum ??
  • +14 (14 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 iunie 2012, 18:33)

   [anonim] i-a raspuns lui Captain Obvious

 • +41 (45 voturi)    
  Asta e proiectul lui Basescu (Joi, 28 iunie 2012, 16:57)

  Cel [anonim]

  Asta e proiectul lui Basescu, si care a fost atacat de rusi pentru ca le reduce influenta in tarile UE, probabil USL va pune subtil bete in roate
  • +11 (21 voturi)    
   Sigur? (Joi, 28 iunie 2012, 17:20)

   Bogdan [anonim] i-a raspuns lui Cel

   Romania, prin Transgaz, a semnat participarea la proiectul Nabucco inca din iunie 2002. Cand a ajuns Basescu la putere a preluat proiectul. Daca este cu adevarat un proiect benefic Romaniei, atrunci toata stima pentru cei care l-au sustinut, incepand cu intitatorul (guvernul Nastase), si continuand cu cel mai mare sustinator dupa 2005 (Traian Basescu).
   • +11 (11 voturi)    
    Cu scuzele de rigoare, (Joi, 28 iunie 2012, 21:59)

    mircea [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

    dar initiatorul lui Nabucco este Constantinescu,iar Nastase nu a facut decat sa intarzie luarea deciziei.Nu spun asta pentru-ca am ceva impotriva lui Nastase,ci pentru-ca trebuie sa respectam adevarul.Basescu a luptat cel mai mult pentru realizarea Nabucco si pentru asta sa ales cu dusmani aprigi.Nu-i greu sa identifici simpatiile celor care se opun Nabucco si gazelor de sist.De aceia se simte nevoia unei forte politice de dreapta radicale care sa puna la punct pe acesti indivizi care blocheaza accesul la independenta a Romaniei.
    • 0 (0 voturi)    
     Nu am stiut, dar nici chiar asa (Luni, 2 iulie 2012, 15:59)

     Bogdan [anonim] i-a raspuns lui mircea

     Am luat datele oficiale, nu stiam ca startul analizelor pleaca dinainte de 2000. Cat despre ideea radicalizarii, scuze, nu pot fi de acord, din principiu. Ca Romania duce lipsa unei forte reale de dreapta, asta este clar. Cu exceptia unei scurte perioade, prin 96-97, si POATE a unui interval scurt in 2005, eu nu cred ca Romania a cunoscut doctrina (macar) de centru-dreapta in guvernare.
 • +33 (37 voturi)    
  ! (Joi, 28 iunie 2012, 16:58)

  Calin_file_de_dosar [utilizator]

  Multumim, Traian Basescu!

  Unde sunteti, toti nimicnicii din USL care behaiati despre "obsesia" Nabucco a lui Basescu!?!?!?
  • -14 (18 voturi)    
   bleah (Joi, 28 iunie 2012, 17:24)

   Xu [anonim] i-a raspuns lui Calin_file_de_dosar

   Tu poti sa ii multumesti lui basescu pentru banii per postare pe care ii primesti.

   Acest proiect este unul european, pentru diversificarea surselor de gaze naturale in Europa (stiai ca nu e facut special de basescu pentru Romania?), proiect in care sunt implicate societati comerciale si state. Puteam noi ca tara, obiectiv vorbind, sa nu aderam la acest proiect? Sau trebuie sa ii multumim lui base ca nu e nebun? Adevarul e ca dadea semne de nebunie cand vorbea de south stream...

   Poate imi exemplifici si mie care este meritul lui basescu de trebuie sa ne ploconim in fata lui?
   Si poate imi arati care sunt aia care vorbeau despre "obsesia" (?!?) lui basescu cu acest proiect? Poate ne dai si detalii despre acest proiect? Sau ne spui de ce s-a injumatatit. Cum, nu ti-a zis base cand a decis el asta?

   or fi ailalti penibili, dar nici voi nu va lasati mai prejos.
 • +31 (33 voturi)    
  O sa vina Ponta si o sa spuna ca EL INSUSI (Joi, 28 iunie 2012, 16:59)

  A9 [utilizator]

  a negociat si a luptat pentru cei 470 kilometri sa treaca pe la noi prin tara.

  O sa vedeti....asa o sa faca impostorul asta nesimtit.
 • -6 (20 voturi)    
  Iarasi? (Joi, 28 iunie 2012, 17:01)

  Bogdan [anonim]

  M-am plictisit de cati ani (peste 10) tot primesc vestea ca Nabucco se va realiza, si Romania e pe val, o sa fim bine. Deci.. sa vedem contracte semnate si finantari lansate, pana atunci, e doar INCA o data o bomba de poveste.
  • -8 (16 voturi)    
   si apropo de Basescu (Joi, 28 iunie 2012, 17:10)

   Bogdan [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   lansarea preghatirilor s-a facut in februarie 2002, iar acordul initial la care a semnat si romania este din iunie 2002. Este prouectul Romaniei, si, intamplator, Basescu nu are nicio legatura cu angajamentele noastre. L-a preluat, l-a sustinut, a negociat si cu "concurenta".. are si el meritele lui. dar NU ESTE PROIECTUL LUI BASESCU.
   • +11 (11 voturi)    
    intradevar (Joi, 28 iunie 2012, 17:58)

    xuleasca [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

    nu este al lui , DAR EL L-A FINALIZAT, desteptule cu ghilimele
    • -5 (7 voturi)    
     multi colonei si pe aici... (Joi, 28 iunie 2012, 18:19)

     Infectocratie [utilizator] i-a raspuns lui xuleasca

     Ce a finalizat, tati, ca nici nu a demarat proiectul? Asa v-au prelucrat la partid?
  • +11 (11 voturi)    
   Tu esti oricum plictisit, monser (Joi, 28 iunie 2012, 17:27)

   MirceaV [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   Esti pierdut! Chiar si asa, cand vor fi si contractele gata si finantarile luate, tu si toti cei de teapa ta, veti spune urmatoarele lucruri: "Si ce spaga s-a dat?!" "Cu ce costuri s-au realizat", "Pe mine cine m-a intrebat daca vreau", "A durat foarte mult, USL ul il faceau pocnind din degete" si tot felul de astfel de lucruri!!

   Ideea e ca tu esti un Gica-contra, un etern nemultumit, bun doar sa dea din gura si sa ia bani de la USL pentru munca de postac!
   • 0 (0 voturi)    
    Posibil (Luni, 2 iulie 2012, 15:43)

    Bogdan [anonim] i-a raspuns lui MirceaV

    Estimez ca pana se va pune in practica acest proiect, USL oricum nu va mai exista. Am primit mai sus un comment cum ca proiectul, ca idee, a inceput inca de pe vremea lui Constantinescu (cand Traian Basescu era ministru al transporturilor). Daca e asa, inca o nota buna in plus pt basescu. Nu am facut nicio legatura intre personaje sau regimuri, dar remarca mea: ORICUM nu se face nimic, este o opinie pentru care nu ma plateste nimeni. Inca mai sper ca aici este un forum de idei, nu o platforma de batalie politica. Deci te rog, domnule, daca nu ai nicio idee, restrange-ti derapajele.
 • -2 (6 voturi)    
  Anacronici (Joi, 28 iunie 2012, 17:18)

  George Bush [anonim]

  Asta era stabilita inca de acum ani de zile baieti!
 • +12 (12 voturi)    
  Inca un succes al guvernului Ponta (Joi, 28 iunie 2012, 17:23)

  Ozzy [anonim]

  Nu-i asa, domnu' doctor?
  • +8 (8 voturi)    
   :)) (Joi, 28 iunie 2012, 18:00)

   gigi [anonim] i-a raspuns lui Ozzy

   Lasa, o sa vina multe ,,succesuri'' mai incolo
 • +1 (7 voturi)    
  Cum adica 'dependenta'?! (Joi, 28 iunie 2012, 17:32)

  Ion [anonim]

  Romania importa 10% din necesarul de gaze, deci care ar fi marea afacere cu Nabucco? In afara de cateva comsioane grase la cine trebuie, Romania tot in va fi din ce in ce mai jalnica, cel putin economic. DEPENDENTA se cheama starea companiilor precum Petrom, Rompetrol, Distrigaz, Eon, Enel...
  • +2 (2 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 29 iunie 2012, 0:10)

   [anonim] i-a raspuns lui Ion

 • -3 (5 voturi)    
  praf în ochi (Joi, 28 iunie 2012, 17:39)

  Viorel [anonim]

  cică "a fost selectat", dar cine la selectat şi dintre care alte gazoducte a fost selectat nu este clar. Şi mai important nu are aprobarea celor care deţin gazul. Praf în ochi.
 • +4 (4 voturi)    
  finantare? (Joi, 28 iunie 2012, 18:08)

  gerula [anonim]

  finantare aveti?daca nu toate sunt povesti...
 • +3 (3 voturi)    
  si rusii? (Joi, 28 iunie 2012, 18:26)

  juliann [utilizator]

  si rusii nu ne vor sicana? stau asa si se uita la noi cum le dejucam niste strategii economice. eu ma astept la ceva sicane din partea Ucrainei.
 • +2 (4 voturi)    
  Bravo! (Joi, 28 iunie 2012, 18:41)

  madalina [anonim]

  bravos! In sfarsit o veste buna dupa toate mizeriile astea de dezateri politice.

  Bravo Transgaz!
  Bravo OMV!
  Bravo MAE!
 • +4 (6 voturi)    
  Om vedea... (Joi, 28 iunie 2012, 19:08)

  cmariusalin [utilizator]

  De la vorba la fapta e cale lunga, dragii mosului...
  O fac rusii bucatele.
  • +1 (1 vot)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 29 iunie 2012, 0:11)

   [anonim] i-a raspuns lui cmariusalin

   • -2 (2 voturi)    
    ? (Vineri, 29 iunie 2012, 10:54)

    clujean [anonim] i-a raspuns lui

    mi-e o greata furioasa tot mai adanca atunci cand iti citesc (tie si celor de teapa ta) postarile din ce in ce mai tupeiste si mai agresive! voi chiar vreti sa ajungeti in lagare de munca, copii? se rezolva, vad ca altfel nu se poate cu banditii basisti!
 • 0 (0 voturi)    
  cine a selectat nabucco (Joi, 28 iunie 2012, 19:32)

  adi [anonim]

  din articol nu am inteles cine a selectat nabucco ca ruta? Raspunsul asteptat ar fi ca Azerbaidjan sa fi selectat acessta ruta
 • +2 (4 voturi)    
  Parere! (Joi, 28 iunie 2012, 20:20)

  Un roman [anonim]

  Intradevar in aceasta saptamana s-au facut doi pasi mari (TANAP & Nabucco West), dar proiectul inca mai are cateva etape de parcurs. Batalia este mare, foarte mare, gazele naturale reprezentand energia secolului 21, asa cum carbunele a fost folosit in secolul 19, iar titeiul in secolul 20.
  Tineti pumnii proiectului si stati aproape de el.
  Este proiectul vostru, nu al politicienilor. Voi sunteti cei care decideti daca aveti nevoie sau nu de gaze naturale, de la un furnizor, doi sau mai multi.
 • -1 (1 vot)    
  o conexiune;si pretul al plecarii doar a lu' Ponta (Joi, 28 iunie 2012, 21:04)

  aftos elefteria [anonim]

  - http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=45982&Itemid=139
  - evident ca toate au un pret Bravo Base! Bravo Ponta !
 • +3 (3 voturi)    
  sarim in ajutorul... (Joi, 28 iunie 2012, 21:55)

  cetateanu_incruntat [utilizator]

  ....lui Victor Poantă de premier? Să îi explicăm și lui despre ce este vorba. Asta așa, ca să nu plagieze și proiectul ăsta. Maine poimaine urlă că e taman realizare USL..
 • +1 (1 vot)    
  Romania va scapa de dependenta.. (Vineri, 29 iunie 2012, 12:19)

  helminthe [anonim]

  de importurile din Rusia, inlocuindu-le cu importuri din Irak - o tara distrusa de razboi si caracterizata de o ora deschisa pentru vest si NATO. Felicitari.
 • 0 (0 voturi)    
  URAA ! Gaze la Perisor si Galicea Mare in Dolj ! (Vineri, 29 iunie 2012, 16:01)

  ionoli [anonim]

  M-am aranjat ! In cativa ani ies la pensie, au timp si astia de la primarie sa faca proiectul si lucrarile cu tevile de gaze si ....asteptam sa ne ,,intepam,, in NABUCO !


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by