Petrom a modificat programul de testare al centralei electrice de la Brazi pentru a asigura securitatea alimentarii cu electricitate a Romaniei, ca urmare a solicitarii Transelectrica. Astfel, in intervalul 13-17 iulie 2012, centrala electrica de la Brazi va functiona la capacitate maxima pentru a contribui la realizarea echilibrului productie- consum in Sistemul Energetic National.

Cu o capacitate de 860 MW, centrala electrica pe gaze de la Brazi este cel mai mare proiect privat Greenfield de generare de electricitate din România din ultimii 20 de ani. Bugetul pentru construcţia centralei s-a ridicat la circa 500 milioane de euro.

Nuclearelectrica a anuntat, ieri, oprirea, in mod controlat, a Unitatii 1 CNE Cernavoda, incepand cu data de 13 iulie 2012. "Reactorul Unitatii 1 va fi oprit pentru desfasurarea de activitati de intretinere in vederea inlocuirii unor elemente de conducta aferente circuitului primar care in urma controalelor periodice si a calculelor ulterioare prezinta o stare de uzaj". Unitatea 1 a mai fost oprita si pe 22 iunie dupa ce au fost depistate unele vibratii la generatorul electric. Aceasta unitate s-a aflat, recent, intr-o revizie care a durat peste o luna.