Oferta publica secundara pentru vanzarea unui pachet de 15% din Transgaz trebuia sa lansata in luna octombrie, conform ultimelor angajamente asumate in fata FMI. Insa, intreaga actiune a intrat intr-un blocaj din cauza recomandarilor de pret facute de consortiul de intermediere constituit din Raiffeisen Capital& Investment, Wood&Company Financial Services si BT Securities. Consortiul recomanda un interval cuprins intre 150 si 200 lei/actiune. Recomandarea nu este tocmai pe placul Ministerului Finantelor care se gandeste la un interval cuprins intre 193 si 212 lei/actiune. La ultima sedinta de tranzactionare, pretul a fost de 187 lei/actiune.

Guvernul a aprobat in sedinta de 10 octombrie un memorandum pentru vanzarea pe bursa printr-o oferta publica secundara a 15% din actiunile Transgaz. Conform memorandumului, cifra reprezentand nivelul de subscriere la care se stabileste pretul ofertei pentru transa investitorilor institutionali este de 150%.

Initial, oferta publica secundara pentru vanzarea unui pachet de 15% din Transgaz trebuia sa lansata pana la finele lunii iunie 2012. Insa din cauza unor probleme tehnice, lansarea ofertei a fost amanata pentru luna octombrie 2012.

In luna ianuarie, Ministerul Economiei a semnat miercuri contractul cu Sindicatul de Intermediere constituit din Raiffeisen Capital& Investment, Wood&Company Financial Services si BT Securities pentru vanzarea pe bursa a unui pachet de 15% din actiunile Transgaz.

Ministerul Economiei detine la Transgaz o participatie de 73,5%, iar Fondul Proprietatea 14,9%, restul aflandu-se pe bursa.

Listarea Transgaz este una dintre obligatiile asumate de Guvern in fata FMI.