Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca Romania trebuie sa mearga "mai departe pe drumul corect pe care Statele Unite merg" in ceea ce priveste gazele de sist. Premierul i-a cerut ministrului Mediului, Rovana Plumb, sa nu se lase influentata de campanii impotriva intereselor tarii de a explora noi surse de energie.

El a notat ca Romania are preturi mici la gaze, in raport cu tarile din Uniunea Europeana, dar preturile pe batranul continent "au tot crescut", in timp ce in SUA s-au redus, pe fondul boom-ului industriei gazelor de sist.

"Doamna ministru Plumb, cu respectarea tuturor normelor de mediu, însă trebuie să mergem mai departe pe drumul corect pe care au mers Statele Unite ale Americii şi merg ţările europene, acela de a explora noi surse de energie, repet, cu respectarea tuturor normelor de mediu, cu informarea corectă a populaţiei, dar fără a ne lăsa totuşi influenţaţi indiferent de ce fel de campanii şi indiferent de unde sunt aceste campanii purtate. E vorba de securitatea energetică a României, de interesul nostru pe termen mediu şi lung şi e vorba dacă vrem în continuare să fim dependenţi de importul de gaze din Rusia, de unde vin ele, sau dacă vrem să fim noi producători de energie şi să exportăm", a spus Ponta ministrului.