Guvernul a aprobat transferul cu privire la zona petrolieră de mare adâncime a perimetrului Midia, se arata intr-un comunicat al Petrom transmis BVB. Asfel, ExxonMobil Exploration and Production Romania Ltd si OMV Petrom S.A. sunt titularii licenţei pentru zona de apă adâncă a perimetrului Midia XV. Potrivit comunicatului, Gas Plus International B.V. îşi păstrează participaţia de 15%.

ExxonMobil, OMV Petrom şi Gas Plus International B.V. au anunţat miercuri că, în urma Hotărârii Guvernului 43/ 2014, publicată în Monitorul Oficial din 28 ianuarie 2014, a intrat în vigoare contractul de transfer semnat în octombrie 2012 de către ExxonMobil şi OMV Petrom, şi Sterling Resources Ltd. şi Petro Ventures Europe B.V. pentru drepturile de explorare şi producţie de hidrocarburi din porţiunea de apă adâncă a perimetrului Midia XV (“Midia Deep”). Gas Plus a optat pentru păstrarea participaţiei sale de 15% în ambele zone, de mare şi mică adâncime, ale perimetrului Midia XV.

În urma finalizării contractului de transfer, cotele de participare în perimetrul Midia Deep sunt: ExxonMobil 42,5%, OMV Petrom 42,5% şi Gas Plus 15%.

Conform termenilor agreaţi în februarie 2013, Romgaz S.A. are opţiunea de a achiziţiona o participaţie de 10% în zona de apă adâncă a perimetrului Midia XV. Opţiunea Romgaz de a intra este declanşată de anunţul unei descoperiri comerciale în zona de apă adâncă a perimetrului Midia.

ExxonMobil va fi operatorul operaţiunilor petroliere în zona de apă adâncă a perimetrului Midia care este adiacent zonei de apa adânca a perimetrului Neptun, zonă în care ExxonMobil şi OMV Petrom au anunţat o descoperire de gaze în 2012.