Grupul petrolier sarb NIS, divizie a gigantului rus Gazprom, intentioneaza sa atinga o cota de 10% pe piata carburantilor, a declarat Ileana Sorina Baltatu, director in cadrul NIS Petrol. Aceasta a precizat ca in acest moment sunt deschise 14 statii in Romania, iar in maxim o luna vor mai fi deschise inca trei noi benzinarii. "Estimam ca pana la sfarsitul anului sa dublam numarul de benzinarii", a precizat Ileana Baltatu. Potrivit acesteia, grupul petrolier este interesat de urmatoarele licitatii ale Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale pentru noi perimetre petroliere.

In privinta carburantilor, cresterea cotei de piata este corelata cu programul de dezvoltare a a rafinariei Pancevo din Serbia.

In alta ordine de idei, intrebata despre pozitia Gazprom fata de nivelul redeventelor din Romania, Ileana Baltatu a afirmat ca urmareste cu interes discutiile care au loc intre Agentia Nationala de Resurse Minerale si Petrom. "Ceea ce este important pentru noi nu este nivelul, ci gradul de coerenta. (...)Intreaga structura sa fie aplicata in mod unitar pentru toti actorii", a precizat reprezentantul Gazprom.