Documentele invocate în spaţiul public cu privire la tarifele aprobate de ANRE pentru SC ENEL SA respectă principiile prevăzute de legislaţia primară în vigoare, sunt tehnic şi legal argumentate, profesionist întocmite şi nu favorizează niciun operator sau companie din domeniul reglementat de ANRE, inclusiv societatea SC ENEL SA, se arata intr-un comunicat al reglementatorului din energie.

Consecventă respectării principiului de transparenţă în activitatea sa în acest moment, instituţia noastră pune la dispoziţia celor interesaţi în domeniu, toată documentaţia aferentă modului de reglementare a preţurilor şi tarifelor, sustine ANRE.

"ANRE este preocupată constant de evoluţia costurilor energiei furnizate clienţilor finali şi implicit a facturii, precum şi de sancţionarea eventualelor abateri ale operatorilor din sectorul energetic. Astfel, numai în anul 2013 Direcţia Generală Control a efectuat un număr de 1267 controale, inclusiv în cadrul grupului ENEL, în urma cărora au fost întocmite 386 procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, fiind aplicate amenzi în cuantum total de 7.422.700 lei. ANRE cooperează cu instituţiile statului abilitate în privinţa elucidării tuturor aspectelor care ţin de presupusele învinuiri legate de activitatea domnului Claudiu Dumbrăveanu. Asigurăm opinia publică de profesionalismul şi corectitudinea activităţii ANRE şi ne exprimăm toată încrederea în modul în care justiţia va soluţiona aspectele investigate", se mai arata in comunicatul ANRE.

Reamintim ca DNA a anuntat joi seara ca i-a retinut pe Claudiu Dumbravanu, vicepresedinte reglementatorului in energie (ANRE), Florin Gugu, director ENEL, si Gheorghe Ciubotaru, asociat Electroalfa. Florin Gugu lucrat si el pana in 2005 la ANRE, inainte de a ajunge la ENEL. Cei trei sunt acuzati ca ar fi distorsionat mecanismul de formare a pretului final al facturilor platite de consumatori.