Asociatia Romana a Companiilor de Explorare si Productie Petroliera (ROPEPCA) arata printr-un comunicat de presa ca reconfirma disponibilitatea sa de a contribui activ la elaborarea unei noi legi a redeventelor pentru industria de titei si gaze din Romania. ROPEPCA asigură guvernul de contribuția sa la finalizarea unei legi a redevențelor care sa fie reciproc avantajoasă pentru industrie și pentru întreaga economie românească, se arata in comunicatul de presa. Reamintim ca unul dintre membrii asociatiei este OMV Petrom.

Potrivit comunicatului de presa, ROPEPCA salută declaraţia ministrului de Finanţe Darius Vâlcov care a dat asigurări că noua lege a redevenţelor va fi un "rezultat al specialiştilor, al celor care lucrează în branşă" şi îşi exprimă disponibilitatea necondiţionată pentru continuarea consultărilor cu Guvernul României pentru elaborarea noului text de lege.

"Industria țițeiului şi gazelor este cel mai important contribuitor la bugetul României, un angajator major de forţă de muncă bine plătită şi un investitor strategic în infrastructură şi tehnologie de ultima generaţie. ROPEPCA consideră că legea redevenţelor este o lege specială care trebuie tratată cu deosebită atenţie astfel încât rezultatele aplicării ei să fie încurajarea investiţiilor în industrie, încurajarea creşterii locurilor de muncă, creşterea economică sustenabilă. Toate acestea vor avea efecte de multiplicare majore la nivelul întregii economii şi societăţi româneşti, iar o lege a redevenţelor care să ţină cont de realităţile obiective ale industriei va conduce la o industrie de ţiţei şi gaze care va avea rol de forţă motrice a întregii economii", afirmă Michel Louboutin, preşedintele în exerciţiu al ROPEPCA.

ROPEPCA va continua să prezinte Guvernului şi partenerilor instituţionali de dialog realităţile, statisticile şi prognozele specifice industriei, astfel încât o nouă lege a redevenţelor să exprime cât mai fidel condiţiile de piaţă diin România şi să satisfacă deopotrivă nevoia de creştere economică a industriei, cât şi necesarul de dezvoltare a întregii economii româneşti, se mai precizeaza in comunicat. "Vom continua să participăm la orice consultări iniţiate de instituţiile executive şi legislative relevante, conştienţi fiind de importanța deosebită a politicilor fiscale pentru industrie, precum şi impactul direct asupra vizibilităţii României din punct de vedere al atragerii de investiţii", spun reprezentantii ROPEPCA.

Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră a fost înfiinţată în 2012. Printre membri se numara: 17 membri: ADX Energy, Amromco, Aurelian Petroleum, Beach Petroleum, Blackstairs Energy, Chevron Romania Exploration and Production, East West Petroleum, Expert Petroleum, Hunt Oil, Moesia Oil & Gas, NIS Petrol, Panfora Oil and Gas (MOL Group), Rompetrol, Raffles Energy, Winstar Satu Mare/Serinius Energy, Zeta Petroleum, OMV Petrom și Fora Oil & Gas.