KMG International isi reconfirma angajamentele pe care si le-a asumat prin memorandumul de intelegere incheiat cu Guvernul Romaniei, potrivit unui comunicat de presa. Aceasta in conditiile in care KazMunayGas intentioneaza sa constituie si sa dezvolte la nivel international un parteneriat strategic cu CEFC (China Energy Company Limited), prin vanzarea catre compania chineza a 51% din actiunile KMG International, fostul Rompetrol Group. KMG International sustine ca vor fi facute investitii in explorare, in benzinarii si intr-o centrala de cogenerare pe platforma Petromidia.

"Ne mentinem cu fermitate toate angajamentele, inclusiv realizarea unui fond de investitii cu o capitalizare initiala de 150 milioane USD si un nivel total al activelor de pana la 1 milliard USD, in functie de conditiile de piata in perioada investitionala de 7 ani, precum si participarea cu o oferta de 200 milioane USD la privatizarea a 26,7% din actiunile detinute de statul roman in cadrul Rompetrol Rafinare", se arata in comunicatul de presa.

Potrivit acestuia, KMG International a identificat deja o serie de proiecte profitabile pentru fondul de investitii- extinderea retelei de benzinarii pe piata locala, realizarea unei centrale de cogenerare pe platforma Petromidia, precum si continuarea investitiilor in activitatile de explorare.

"In vederea accelerarii acestor proiecte, compania urmareste cu interes derularea procedurilor administrative din partea Ministerului Energiei si a Ministerului de Finante pentru implementarea prevederilor agreate prin memorandumul incheiat in 2013 intre Guvernul Romaniei si KMG International", se mai precizeaza in comunicat.

Detinut integral de compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan - KazMunayGas, KMG International a investit din 2007 si pana in prezent peste 1,6 miliarde dolari SUA in consolidarea si dezvoltarea operatiunilor pe plan local si regional.

Reamintim ca China Energy Company urmeaza sa preia participatia de 51% la KMG International (KMGI), fostul Rompetrol Group, in cadrul unor acorduri in valoare totala de 4 miliarde de dolari semnate luni la Beijing.

Citeste si: