Ministerul Energiei a lansat miercuri pe pagina sa de internet (www.energie.gov.ro) sectiunea online "Avertizor de integritate". Aceasta este adresata angajatilor din cadrul ministerului, dar si din cadrul companiilor aflate sub autoritatea sa.

"Ministerul Energiei doreste astfel sa creasca gradul de implicare a angajatilor in ceea ce priveste integritatea institutiei si a companiilor aflate sub autoritatea sa si ii indeamna pe cei care detin informatii despre fapte de coruptie sa utilizeze cu incredere instrumentul "Avertizor de integritate" pus la dispozitie pe site-ul ministerului", informeaza Ministerul Energiei.

Noua sectiune contine legislatia privind avertizorul de integritate si un ghid de utilizare.

"Avertizorul de integritate al Ministerului Energiei este functional din aceasta dimineata. Este un proiect la care m-am gandit inca din primele zile la Ministerul Energiei pentru ca un astfel instrument ne va ajuta sa crestem nivelul de integritate atat la nivelul Ministerului cat si a companiilor sub autoritate", a declarat ministrul energiei Victor Grigorescu pe pagina sa de Facebook.