Actionarii Oil Terminal au stabilit luni noua componenta a Consiliului de Administratie al companiei, potrivit unui raport transmis BVB. Dintre vechii membri au mai fost pastrati doar trei: Bogdan Toma Costreie, Dan Cristian Barbulescu si Dumitru Matei. Alti patru sunt noi in echipa. Unul dintre noii membri este Gabriela Tanase, consilier al fostului ministru al energiei Andrei Gerea (ALDE), fapt care ridica anumite semne de intrebare. Aceasta in conditiile in care in luna februarie au fost numiti pe functii de conducere, in doua companii energetice de stat (Hidroelectrica si SMART SA), persoane apropiate ALDE.

Oil TerminalFoto: Oil Terminal
  • Administratorii Oil Terminal

Gabriela Tanase a fost consilier al fostului ministru al energiei Andrei Gerea (membru ALDE). In perioada aprilie 2013-ianuarie 2015 a fost consilierul presedintelui Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului, iar in perioada iunie 2012-martie 2013 a fost consilierul vicepresedintelui Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. In perioada august 2010-iunie 2012 a fost director general al SC Servicii Electronice de Achizitii Private SRL. Numirea Gabriei Tanase intareste zvonurile potrivit carora ALDE incearca sa-si impuna oamenii pe diverse functii in companiile energetice de stat. In doua companii energetice, Hidroelectrica si SMART SA (companie detinuta de Transelectrica), au fost numite pe functii de conducere persoane apropiate fostului ministru al finantelor Daniel Chitoiu si sustinute de ALDE, partidul condus de Calin Popescu Tariceanu. Bogdan Badea, fost secretar de stat in Ministerul Energiei, in perioada decembrie 2014-noiembrie 2015, a fost numit sef al Departamentului Management de Proiect din cadrul Hidroelectrica. Iulian Marian Butnaru, fost consilier al lui Daniel Chitoiu, a fost numit membru in Consiliul de Administratie al Societatii pentru Servicii de Mentenanta a Retelei Electrice de Transport "Smart", companie la care Transelectrica detine 70% din actiuni, iar Ministerul Economiei 30%. Vezi aici mai multe detalii.

Bogdan Valentin Ghita este specializat in finante-banci, fiind trecute in CV-ul sau doar studiile, nu si experienta profesionala. UPDATE Potrivit unui CV actualizat, Ghita este expert in cadrul Ministerului Energiei. De altfel, aceasta functie o detine din 1996, ai intai la fostul Fondul Proprietatii de Stat, apoi la Oficiul Participaiilor Statului si Privatizarii in Industrie, in cadrul Ministerului Economiei, dupa care in cadrul AVAS, iar din 2009 la Ministerul Economiei, respectiv Ministerul Energiei.

Constantin Catalin Grigorescu este din 2006 asociat in cadrul casei de avocatura Grigorescu Stefanica. Din 2012 este si practician in insolventa in cadrul Fractal Insolventa, iar din 2013 asociat in cadrul BACG Capital Advisers, consultant pe piata bursiera.

Dumitru Matei este din 2012 director general al grupului Electroprecizia. In perioada aprilie 2006-mai 2011 a fost director al firmei Candidus Business Consulting, subsidiara a companiei de consultanta in afaceri Candidus GmbH Germania.

Bogdan Toma Costreie este din 2013 seful directiei generale juridice din cadrul ANAF. In perioada iunie 2012-mai 2013 a fost seful directiei generale juridice din cadrul Ministerului Economiei. In perioada martie 2010-iunie 2012 a fost director general adjunct in cadrul directiei juridice din ANAF, iar in perioada 2008-2010 a fost director adjunct la directia juridica din cadrul AVAS. Este membru in Consiliul de Administratie al Oil Terminal din februarie 2015.

Dan Codescu este expert in cadrul Ministerului Energiei. Din 2004 a detinut o serie de functii de expert si consilier in cadrul AVAS, Ministerului Economiei (OPSPI) si apoi in Ministerul Energiei. In aceasta perioada a fost administrator la mai multe companii de stat. A fost presedinte al CA la Complexul Energetic Craiova si membru in CA al Minvest Deva. Apoi a fost presedinte al Consilului de Administratie la SC Avioane Craiova SA si administrator special in insolventa la Minbucovina si Simtex SA. In perioada noiembrie 2013-august 2014 a fost presedinte al CA la SC Oil Terminal. In prezent este membru in CA al Regiei Autonome Tehnologii pentru Energie Nucleare si administrator special la SC ICSITPML Craiova si Simtex SA. Din iulie 2010 este director al Ecotech Expert SRL, societate de audit financiar si consultanta.

SC Staar Rating Srl este persoana juridica reprezentata de Dan Cristian Barbulescu. Este dintre membrii vechi ai Consiliului de Administratie.

Odata cu numirea noilor membri in Consiliul de Administratie, isi inceteaza mandatele de administratori Daniel Marius Crisan, Cristian Florin Gheorghe, Daniela Elena David si Dan Paun. Oil Terminal este cel mai mare terminal petrolier din Romania, fiind o companie de stat, controlata de Ministerul Energiei. Vezi aici toate CV-urile celor care au candidat pentru functiile de administratori ai Oil Terminal.