Adunarea Generala Ordinara a Electrica SA a decis, in sedinta din 21 octombrie 2016, alegerea lui Willem Jan Antoon Henri Schoeber, cetetean olandez si german, in functia de membru independent al Consiliului de Administratie al companiei. Numirea este facuta in urma vacantarii unei pozitii in Consiliul de Administratie, dupa ce Michael Boersma a renuntat la functia de membru incepand cu data de 1 Mai 2016, anunta Electrica.

Willem Schoeber a ocupat, incepand cu data de 1 Mai 2016, functia de membru provizoriu al Consiliului de Administratie al Electrica SA.

Durata mandatului noului membru al Consiliului de Administratie va fi egala cu perioada care a ramas pana la expirarea mandatului aferent pozitiei vacante, respectiv pana la data de 14 decembrie 2019.

Electrica SA este administrata de un Consiliu de Administratie compus din sapte membri: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Busu, Ioana Alina Dragan, Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Pedro Mielgo Alvarez si Willem Jan Antoon Henri Schoeber.

Cetatean olandez si german, Willem Schoeber are o experienta de peste 40 de ani in domeniul energiei. Cea mai mare parte a activitatii sale profesionale a fost derulata in cadrul grupurilor Shell si EWE, unde a detinut diferite pozitii in top managementul filialelor din Olanda, Finlanda, Turcia, Germania si SUA.

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) a aprobat, totodata, majorarea planului anual de investitii consolidat la nivelul Grupului Electrica aferent exercitiului financiar 2016 pana la valoarea de 844.619 mii lei.