ANRE a retras licentele furnizorilor de energie Arelco Energy SRL si Arelco Power SRL 

de CP     HotNews.ro
Vineri, 17 februarie 2017, 10:19 Economie | Energie

Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat joi retragerea licentele societatilor ARELCO ENERGY SRL, respectiv ARELCO POWER SRL, pentru activitatea de furnizare a energiei electrice, potrivit unui comunicat de presa.

"Prin scrisoarea inregistrata la ANRE cu nr. 5522/27.01.2017, administratorul societatii ARELCO POWER SRL a notificat ca aceasta se afla in incapacitate obiectiva de livrare a energiei electrice catre consumatorii finali, date fiind conditiile si evolutiile pe piata energiei electrice si a solicitat ca ANRE sa asigure preluarea de catre furnizorii de ultima instanta a locurilor de consum ale clientilor sai finali, prin aplicarea prevederilor din Regulamentul de preluare de catre furnizorii de ultima instanta a locurilor de consum ale clientilor finali care nu au asigurata furnizarea energiei electrice din nicio alta sursa, aprobat cu Ordinul ANRE nr. 17/2015. Societatea ARELCO POWER SRL detine Licenta nr. 1014 pentru activitatea de furnizare a energie electrica, acordata prin Decizia ANRE nr. 1527/10.06.2011,cu modificarile ulterioare, care mai este valabila pana la data de 16.06.2021.

Prin scrisoarea inregistrata la ANRE cu nr. 5521/27.01.2017, administratorul societatii ARELCO ENERGY SRL a notificat ca aceasta se afla in incapacitate obiectiva de livrare a energiei electrice catre consumatorii finali, date fiind conditiile si evolutiile pe piata energiei electrice si a solicitat ca ANRE sa asigure preluarea de catre furnizorii de ultima instanta a locurilor de consum ale clientilor sai finali, prin aplicarea prevederilor din acelasi Regulament. Societatea ARELCO ENERGY SRL detine Licenta nr. 1811 pentru activitatea de furnizare a energie electrica, acordata prin Decizia ANRE nr. 1603/17.07.2015, cu modificarile ulterioare, care mai este valabila pana la data de 17.07.2020", precizeaza ANRE.

Luand in considerare scrisorile primite la ANRE de la societatile ARELCO POWER SRL si ARELCO ENERGY SRL in zilele de 27 si 30 ianuarie 2017, directiile generale de specialitate din cadrul ANRE au constatat ca nu sunt  indeplinite conditiile legale/contractuale pentru incetarea contractelor de furnizare incheiate de aceste societati cu clientii finali, pentru a fi posibila preluarea clientilor finali respectivi de catre furnizori de ultima instanta.

ANRE a coonstatat incapacitatea societatilor mentionate de a continua activitatea de furnizare a energiei electrice la clientii sai finali, declarata de acestea in scrisorile adresate la ANRE. De asemenea, a constatat incalcarea unor clauze din contractele de furnizare a energiei electrice incheiate de societatile respective cu clientii lor finali.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

1200 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă