Societatea OIL TERMINAL informeaza actionarii cu privire la faptul ca in data de 19 iulie 2017 s-a primit la sediul societatii o cerere de chemare in judecata formulata de catre Dumitrescu Sebastian Valentin, actionar al societatii. Reamintim ca Sebastian Valentin Dumitrescu este o persoana de 94 de ani, care a ajuns dupa multe tranzactii pe bursa sa detina circa 13% din Oil Terminal, companie cu capital majoritar de stat, care opereaza cel mai mare terminal petrolier din tara.

Oil TerminalFoto: Oil Terminal

Potrivit Oil Terminal, motivul chemarii in judecata este constatarea nulitatii aboslute partiale a art. 12 alin. 6 din Actul Constitutiv al Oil Terminal S.A. - constatarea nulitatii absolute integrale a Hotararii AGEA din 10.10.2016 privind majorarea de capital al Oil Terminal S.A.

Cererea de chemare in judecata se afla spre solutionare pe rolul Tribunalul Constanta si face obiectul dosarului nr. 4811/118/2017.

Litigiul inca nu a primit termen de judecata, el se afla in procedura de regularizare a cererii de chemare in judecata.

Singura informatie disponibila despre Dumitrescu Sebastian Valentin persoana este varsta, in conditiile in care la fiecare tranzactie deosebita pe care o face, notificarile transmise bursei cuprind Codul Numeric Personal (CNP).

Initial, Sebastian Valentin Dumitrescu a atras atentia mediului bursier dupa o tranzactie din 27 februarie 2017, cana a cumparat 12,1 milioane actiuni, ajungand la o participatie de 5,41% de la 3,33% cat avea in acel moment. Ajunsese sa detina mai mult decat Fondul Proprietatea, care cu trei zile inainte, pe 24 februarie, si-a redus participatia de la 5,4% la 3,8%.

In conditiile in care trebuie raportate toate actiunile celor care au detineri de peste 5%, orice tranzactie facuta de aceasta persoana in cazul Oil Terminal a devenit cunoscuta. Astfel, a urmat o serie de noi cumparari de actiuni, ajungand treptat la 13%.