ANRE a aprobat un regulament care permite cresterea concurentei pe piata racordarilor la sistemele de transport al gazelor

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 6 septembrie 2017, 15:22 Economie | Energie

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat in sedinta miercuri Regulamentul privind racordarea la sistemele de transport al gazelor.  naturale. Regulamentul stabileste etapele si conditiile privind racordarea la sistemele de transport al gazelor naturale printr-un proces unitar, transparent si nediscriminatoriu si se aplica de catre operatorii sistemului de transport si operatorii economici autorizati de ANRE, informeaza institutia.

Potrivit ANRE, regulamentul permite cresterea gradului de protectie a solicitantilor si informarea cat mai corecta si completa a acestora prin impunerea unor obligatii operatorului sistemului de transport. De asemenea, creeaza premisele cresterii concurentei pe piata permitand solicitantilor sa aleaga operatorii economici autorizati de ANRE care sa desfasoare activitatile legate de intocmirea documentatiei tehnice pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii aferente racordului, intocmirea proiectului tehnic pentru executarea lucrarilor de constructii aferente racordului precum si executia acestuia in cazurile mentionate in cadrul regulamentului.

De asemenea, vizeaza cresterea competitivitatii in ceea ce priveste modul de realizare a racordului de inalta presiune prin reducerea timpului de realizare efectiva al acestuia, precum si reducerea costurilor de racordare prin introducerea competitiei intre operatorii economici.

Regulamentul privind racordarea la sistemele de transport al gazelor naturale va intra in vigoare la data abrogarii dispozitiilor privind racordarea la sistemul de transport al gazelor naturale, prevazute in Hotararea Guvernului nr. 1043/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.


Citeste mai multe despre   


​MASA ROTUNDA Ce fac si ce ar putea sa faca bancile pentru economie si companii? Economistii sefi ai primelor 3 banci comerciale, in dialog cu cititorii  HotNews.ro, luni, de la ora 9:00

Am vazut saptamana trecuta ca Institutul de Statistica a anuntat o crestere economica record - insa analistii si economistii, ne anuntam ca de fapt lucrurile nu sunt chiar atat de roz. Este economia bine finantata in acest moment? Se fac investitii private? Dar publice? Cum pot ajuta bancile mai mult economia, statul si companiile private? La toate aceste intrebari vor raspune Horia Braun, economistul sef al BCR, alaturi de Florian Libocor (economistul sef al BRD-GSG) si de Andrei Radulescu (economist sef al BT) in cadrul mesei rotunde care va avea loc, luni, 20 noiembrie, incepand cu ora 9:00.

381 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică