ANRE a aprobat un regulament care permite cresterea concurentei pe piata racordarilor la sistemele de transport al gazelor

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 6 septembrie 2017, 15:22 Economie | Energie

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat in sedinta miercuri Regulamentul privind racordarea la sistemele de transport al gazelor.  naturale. Regulamentul stabileste etapele si conditiile privind racordarea la sistemele de transport al gazelor naturale printr-un proces unitar, transparent si nediscriminatoriu si se aplica de catre operatorii sistemului de transport si operatorii economici autorizati de ANRE, informeaza institutia.

Potrivit ANRE, regulamentul permite cresterea gradului de protectie a solicitantilor si informarea cat mai corecta si completa a acestora prin impunerea unor obligatii operatorului sistemului de transport. De asemenea, creeaza premisele cresterii concurentei pe piata permitand solicitantilor sa aleaga operatorii economici autorizati de ANRE care sa desfasoare activitatile legate de intocmirea documentatiei tehnice pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii aferente racordului, intocmirea proiectului tehnic pentru executarea lucrarilor de constructii aferente racordului precum si executia acestuia in cazurile mentionate in cadrul regulamentului.

De asemenea, vizeaza cresterea competitivitatii in ceea ce priveste modul de realizare a racordului de inalta presiune prin reducerea timpului de realizare efectiva al acestuia, precum si reducerea costurilor de racordare prin introducerea competitiei intre operatorii economici.

Regulamentul privind racordarea la sistemele de transport al gazelor naturale va intra in vigoare la data abrogarii dispozitiilor privind racordarea la sistemul de transport al gazelor naturale, prevazute in Hotararea Guvernului nr. 1043/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Siemens

"Comorile" detinute de primarii: cum pot fi folosite marile baze de date pentru a imbunatati serviciile oferite cetatenilor. Studiu de caz City Pulse

Brasovul si orasul Aarhus din Danemarca au luat parte timp de trei ani la un proiect inedit de cercetare - City Pulse, finantat de Uniunea Europeana. Pe scurt, scopul proiectului a fost sa colecteze si sa coreleze cat mai multe date despre cele doua orase, iar pe baza acestora primariile sau companiile sa dezvolte aplicatii gratuite care sa imbunatateasca serviciile oferite cetatenilor.

337 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri