Premierul Mihai Tudose l-a numit marti pe Iulian Cliseru in functia de vicepresedinte al institutiei care va gestiona exploatarile de gaze si petrol din Marea Neagra. Iulian Cliseru este sotul Sperantei Cliseru, un personaj-cheie in Bucuresti si Voluntari, cureaua de legatura intre primarii Gabriela Firea si Florentin Pandele. Speranta Cliseru a fost multa vreme mana dreapta a lui Pandele, iar de cand sotia acestuia a castigat Primaria Bucuresti, aceasta a devenit extrem de influenta in Capitala. Speranta Cliseru a confirmat pentru HotNews.ro ca sotul a fost numit in functia de vicepresedinte al Autoritatii Competente de Reglementare a Operatiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagra.

Speranta Cliseru si Florentin PandeleFoto: euroapa.ro

Decizia premierului de numire a lui Iulian Cliseru ca vicepresedinte al Autoritatii Competente de Reglementare a Operatiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagra a fost publicata in Monitorul Oficial marti seara. Decizia e contrasemnata de Secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc.

Speranta Cliseru, consilierul personal al primarului Gabriela Firea, este membru in consiliul de administratie al urmatoarelor companii infiintate de Primaria Capitalei:

- Compania Municipala Paza si Securitate Bucuresti S.A.

- Compania Municipala Dezvoltare Durabila Bucuresti SA

In plus, Speranta Cliseru a fost numita in luna august administrator provizoriu in Consiliul de Administratie al RATB.

Cand a fost numita consilier al lui Firea, in 2016, Cliseru figura ca administrator public al orasului Voluntari. Anterior, Speranta Cliseru a fost director general al firmei Green City Voluntari S.A, director executiv in Primaria Voluntari, prefect de Ilfov, Administrator Public la Voluntari, consilier parlamentar pentru Gabriela Firea, dar si director general al trustului de presa Cuget Liber din Constanta.

Iulian Cliseru, proaspat numit la conducerea Autoritatii pentru Operatiuni Offshore, a fost angajat in ultimii ani ca inginer-sef la o companie daneza de transport maritim (Rederiet A.P. Moeller A.S.).

Potrivit ultimei declaratii de avere a Sperantei Cliseru, ea detine impreuna cu sotul sau 7 terenuri (din care 3 in Bucuresti), 5 imobile (4 in Bucuresti), conturi de 125.000 de euro si doua automobile (Mercedes si Renault).

Autoritatea Competenta de Reglementare a Operatiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagra a fost infiintata in anul 2016. Printre alte atributii, AUtoritatea trebuie sa supravegheze respectarea dispozitiilor legale de catre operatori si proprietari, inclusiv inspectii, control, investigari si masuri de punere in aplicare.

Rolul institutiei este unul esential in exploatarea zacamintelor uriase de gaze naturale descoperite in Marea Neagra.