Comitetul de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, in sedinta de marti, tarifele specifice pentru serviciul de distributie a energiei electrice pentru anul 2018. Potrivit ANRE, tarifele aprobate pentru anul 2018 inregistreaza, fata de anul 2017, o scadere medie de 1,08 % la nivelul intregii tari, pentru cei opt operatori de distributie concesionari.

"Ca urmare a analizei efectuate de catre ANRE a datelor transmise de operatorii de distributie concesionari si a calculelor veniturilor reglementate, cu luarea in considerare a corectiilor anuale efectuate conform cadrului de reglementare in vigoare, tarifele aprobate pentru anul 2018 inregistreaza, fata de anul 2017, o scadere medie de 1, 08 % la nivelul intregii tari, pentru cei opt operatori de distributie concesionari", se arata intr-un comunicat al ANRE.

Potrivit acestuia, operatorii de distributie concesionari au solicitat pentru anul 2018 cresterea medie a tarifelor de distributie cu 9,78 %, comparativ cu tarifele aprobate pentru anul 2017.