Transelectrica informeaza investitorii asupra faptului ca in data de 20 decembrie 2017, Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a emis un proces verbal de constatare si sanctionare prin care a amendat compania pentru nerespectarea conditiilor de valabilitate a licentei pe care o detine pentru activitatea sa.

Transelectrica a achitat amenda in valoare de 16.000 de lei si analizeaza motivatia prezentata in cadrul respectivului proces-verbal in vederea exercitarii dreptului de a contesta in instanta eventualele neregularitati existente in cadrul acestuia.

Sanctiunea a fost acordata "in conditiile art. 93 alin. (1) pct. 4 din Legea energiei electrice si a gazelor naturale nr. 123/2012, pentru nerespectarea conditiilor de valabilitate asociate licentei nr. 161/2000 pentru prestarea serviciului de transport al energiei electrice, pentru prestarea serviciului de sistem si pentru administrarea pietei de echilibrare, acordata prin Decizia Presedintelui ANRE nr. 865/22.12.2000".