Actionarii Rompetrol Rafinare au aprobat luni revocarea lui Marius Mitrus din functia de membru in Consiliul de Administratie, in locul sau fiind numita Nicoleta Viorica Soisun. Aceasta a fost angajata la Cancelaria fostului premier Calin Popescu Tariceanu, dupa doi ani in care a muncit pe functia de casiera la Casa de editura si presa "Realitatea Romaneasca". In prezent, este consilier in Secretariatul General al Guvernului. HotNews.ro a aratat inca de la inceputul lunii decembrie ca Ministerul Energiei incearca sa o promoveze pe Nicoleta Viorica Soisun pe functia de administrator la Rompetrol Rafinare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministerul Energiei detine 44,7% din actiunile Rompetrol Rafinare, iar schimbarea s-a produs la propunerea sa.

Nicoleta Soisun a fost numita pentru un mandat care expira trei luni mai tarziu, pe 30 aprilie 2018. Atunci expira mandatul actualilor membri ai Consiliului de Administratie.

Ministerul Energiei a mai incercat si in martie 2017 sa-l schimbe pe Marius Mitrus, insa in cele din urma si-a respins in AGA propria cerere de revocare. Acesta a acuzat actionarul minoritar al companiei, adica statul roman prin Ministerul Energiei, ca a fost pasiv, "fara capacitate de reactie in cazul deciziilor ce ii puteau afecta interesul". "Am reusit sa NU imi fac "prieteni" printre reprezentantii actionarului majoritar - KMG International, care s-au dovedit ca au o capacitate de "accesare" (pe cai oficiale) a structurilor statale, infinit mai mare decat a chiar reprezentatului Statului Roman", mai spune Marius Mitrus, printr-o postare pe Facebook. Acesta precizeaza ca in calitate de membru CA al Rompetrol a depus diligente continue pentru aducerea companiei in zona de legalitate, pentru cresterea activului net, care ajunsese mult sub jumatatea capitalului social. In tot acest timp, Ministerul Energiei nu s-ar fi implicat in nicio forma in aceasta problema.

Citeste si: