Sistemul rusesc de comert (RTS) si-a modificat strategia de intrare in Ucraina, relateaza Kommersant. Bursa va atrage comapnii de investitii, care o vor ajuta sa creeze o noua platforma comerciala, chemata sa devina alternativa la PFTS. Expertii cred ca acest lucru va determina principala platforma ucraineana sa accelereze procesul de trecere pe actiuni, necesar pentru atragerea de mijloace pentru modernizare.

Cotidianul Kommersant Ukrainî a aflat ca acorduri in acest sens au fost realizate cu 20 de companii ucrainene de investirii. Printre acestea se numara Concorde Capital, fondul de investitii Sokrat, Renaissance Capital – Ukraina si Troika dialog Ukraina. Aceasta din urma face parte din grupul fondator a RTS.

Anul trecut, RTS a negociat cumpararea bursei Inneks, dar discutiile nu au condus la un acord final. Expertii se indoiesc ca discutiile cu PFTS, care detine 96% din piata de capital, vor reusi si proeictul RTS va deveni alternativa la aceasta platforma. Printre altele, noteaza publicatia citata, realizarea initiativelor RTS poate ingreuna activitatea in Ucraina a altor burse straina: Bursa de la Varsovia, Deutsche Boerse, bursa scandinava OMX Group si Bursa din Viena.