Cresterea preturilor la petrol va continua din cauza deprecierii dolarului, cu toate ca aceasta tendinta „nu este in interesul nimanui”, a declarat, duminica, presedintele Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol, Chakib Khelil, in cadrul unui interviu acordat cotidianului Algérie News, potrivit NewsIn.

“Pretul petrolului va inregistra o noua urcare in saptamanile ce urmeaza. Trebuie sa urmarim evolutia dolarului, din moment ce o depreciere cu 1% a monedei americane inseamna inca 4 dolari adaugati la pretul petrolului”, a adaugat Chakib Khelil, ministrul algerian al energiei si mineritului.

“Din punctul de vedere al tarilor producatoare, consideram ca oferta este in prezent suficienta, ca echilibrul cererii si ofertei este in interesul tuturor si ca scumpirea actuala a petrolului nu avantajeaza pe nimeni”, a subliniat Khelil.

El a declarat anterior ca producatorii de petrol nu pot mari productia fara o crestere echivalenta a cererii si, pentru moment, nu exista o cerere suplimentara.

Acesta a declarat ca raportul cerere-oferta este echilibrat si ca pretul petrolului va ramane ridicat pana la sfarsitul anului, din cauza speculatiilor, evolutiei dolarului si a deciziilor referitoare la dobanda cheie, ce vor fi luate de Banca Centrala Europeana.