Seful Gazprom, Alexei Miller, a propus, miercuri, suspendarea livrarilor de gaze la granita cu Ucraina, iar premierul Vladimir Putin a fost de acord cu aceasta propunere, transmite Ria Novosti.

Alexei Miller sustine ca Gazprom continua sa livreze gaze la volumul solicitat minus cantitatea furata de Naftogaz, care este de 86 milioane metri cubi. In plus, compania RosUkrEnergo nu primeste zilnic 25 milioane metri cubi din depozitul suberan ucrainean.

Miller a propus suspendarea totala a livrarilor la granita cu Ucraina. "Acest lucru trebuie facut in mod public si in prezenta observatorilor internationali", a subliniat, la randul lui, premierul Putin, care a fost de acord cu sugestia lui Miller.

Gigantul rus anuntase, miercuri, ca nu a sistat livrarile de gaz destinate consumatorilor europeni prin Ucraina. Vicepresedintele Gazprom, Alexander Medvedev, a acuzat Ucraina ca a oprit toate livrarile de gaze naturale catre Europa, ceea ce ar putea crea "probleme tehnice serioase" pentru gazoducte. "Noaptea trecuta, Ucraina a taiat toate livrarile de gaze spre Europa", a declarat Medvedev, la Berlin, acuzand Ucraina ca este "singurul responsabil pentru situatia actuala".